| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
Ами почти съм сигурен, че със ТВ генератор няма да стане (или ако стане то ще е с голямо преработване)
Схемата с ПИК ми допадна, но трябва да се преработи сорса.
А относно приложението мисля че устройството си струва - както Stoy4o писа за твърдите кабели на мониторите, пък и няма да се притесняваш за видеото на РС като влючваш монитораа в движение(аз лично съм похабявал видео по този начин).
Имам идея за софта на ПИКа но познанията са ми недостатъчни - затова ако има някой който си разбира от 16ф84 и му се занимава - може да потвори малко !
Мисля че всички колеги ще му бъдем признателни - ( лично аз МНОГО ) !
В краен случай ще си направя схемата дадена руския сайт - макар и малко куца!
Един малко глупав въпрос - мониторите презредово ли пишат ?
Аз мисля че НЕ!
Литературата за мониторите е бедна - някой ако има нещо повече за тях в ПДФ може да го сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 17:45 Заглавие: |
|
|
| Моя монито не поддържа полукадрова (презредова развивка) а може би малко са тея дето я поддържат |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
Ergon, това | Цитат: | | мониторите презредово ли пишат | е една от разликите. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 17:53 Заглавие: |
|
|
ако знаех как са устроено мониторите( и телевизорите) може би бих се хванал да напиша такъв код, макар и доста трудно да ми е. Още не сме учили в училище телевизия, чак догодина. Дайте малко информация за тези GRB, имам си напредстава какво е, но да ми се изясни малко. И за всички изводи на мониторите.
В МК имаше една схема за телевизионно бинго, от там може да се вземат идейки. Я някой да ми я сканира тази схема, ако може. Знаете ми мейла  |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
доколкото си спомням ученото на времето по телевизия,презредовото писане по кинескопа е с цел да се избегне трептенето с 50хц и краткото послесветене на кинескопа.така че и мониторите би трябвалода са с четен и нечетен полукадър.ако някой знае повече да каже.тая играчка за която говори Ergon e интересна и като севизен генератор. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
Aз знам така :
телевизията е 25 кадъра в секунда, но ако се изполва нормална прогресивна развивка това означава 25 херца, което е направо убийствено трептене затова са измислили полукадровата развивка която не усложнява техниката много но удвоява честотата на трептене и така има 50 полукадара в секунда и трептенето е 50 херца (поносимо). Редовата честота си остава пак 15625 Херца. И видеолентата е пак до 6.5 МHz. Aко се използваше прогресивна развивка 50 Hz видеолентата щеше да е двойно по-широка (12-13 MHz) което усложнява значително апаратурата за пренасяне на сигнала и намалява броя на каналите. За мен 50 полукадара сек са компромис между 50 кадъра и 25 кадъра.
За PC мониторите това не важи. Например сега съм на режим 960х720@90 Hz със скромната видеолента от 42.238 MHz  |
|
|
 |
engineerabg Нов потребител

|
|
|
 |
|