|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 05, 2009 21:29 Заглавие: Регистрация на предплатени карти |
|
|
| Трябва да ви кажа че аз очаквах това да стане отдавна .В разговор с мой приятел живущ в Щатите той ми каза че това е хаос и в щатите не е възможно да си купиш симкарта без документ за самоличност.И тук пълно както гласи поговорката. Вядяла жабата че подковават вола и тя си вдигнала крака. За голямо съжаление у нас това е само писан закон.Оплакванията са "нежелателни" Ако някой се обади гледат го като извънземни. Идете в БТК например да си получите запис .Карат ви самички да си попълните данните за да имат оправдание че вие сами сте си ги дали .Оправдание бланките били такива стари .В банката също дори днес ми се случи.На излизане поисках документ че съм извършил регистрацията. Нямали навик да издават такъв но аз съм бил много нетипичен клиент и за това ми дават. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 0:56 Заглавие: |
|
|
| Ако парите от здравните осигуровки се ползваха по предназначение, МНОГО ХОРА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ! Ако бяха сложили пломби на всички автомобили, за да не развиват по-висока от позволената скорост, пак така... Баш предплатените карти ще оправят държавата, ей! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 1:19 Заглавие: |
|
|
Пуснах и жалба до КРС http://www.crc.bg//section.php?lang=bg&id=687
Ще видим и от там какво ще излезе.
Жалбата е срещу Vivacom като техен потребител, но се отнася и за останалите опратори.
1. До този момент не са изпълнили задължението си по чл. 4 от "правилата за събиране на данни . . . .".
2. Изискват доста повече допълнителна информация от определената в чл. 1. като адресни данни, номер на лична карта и др.
3. Изискват да се съглася да получавам спам (нежелани рекламни съобщения).
4. Искат да дам съгласието си данните ми да бъдат предоставени на "на трети лица, в това число банки, кредитни бюра и агенции за събиране на вземания".
5. Твърдят че това е необходимо "за осигуряване на обслужването и реализиране на правата и интересите на Клиента, както и когато това е необходимо за реализиране правата и интересите на БТК AД, включително с цел събиране на неизплатени задължения". Това просто не е вярно защото услугата е ПРЕДПЛАТЕНА и дългове по дефиниция няма.
По въпроса имам жалба в КЗП Ц-03-6654 / 02.11.2009 и отговор на нея. За съжаление е препредаден протоколно отговорът на БТК. Ще Ви ги предоставя при поискване.
От отговора по т.2: Твърдят, че това е по пар. 83 от допълнителните разпоредби на ЗЕС. Това може да е вярно само за адреса, на който да се изпрати фактура за абонамент, но не и за предплатена карта - там нищо не се изпраща. Според мен трябва да се приложи чл. 1 от правилата. За номер/дата на лична карта твърдят че трябва да предоставят точна информация на МВР за разследване. Според мен не е необходимо да дадат нищо повече от ЕГН, в МВР имат всички останали данни.
За т. 3: Не е необходимо да се съгласявам писмено с нежелани неща и след това да предприемам допълнителни действия за отказ.
Т. 4 и 5. В отговора се съгласяват че все пак може изрично да се откажа да ми предоставят данните. Не знам все пак защо се налага да имам кредитно досие във връзка с предлатена услуга и то във връзка с евентуални бъдещи ситуации.
Лично на мен ми беше отказана регистрация с изискваната по закона и правилата информация - нарушение на чл. 249 ал1. от ЗЕС. Беше ми заявено че не се ли съглася с техните, непроизтичащи от нищо искания ще ми спрат услугата, за която съм предплатил - нарушение на чл. 249 ал.2 от ЗЕС. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:21 Заглавие: |
|
|
| Някой получавал ли е такъв формуляр с фактурата си ? В атача. |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
Браво Флипов за положените усилия, докато хората не разберат че трябва да си търсят и отстояват правата, ще живеят в "кал и мизерия" .
Хората масово не си знаят правата и заради това се гаврят с тях и навсякъде се прилага принципа "ако мине" , както с мобилните оператори сега, така и банките и общините и къде ли още не ... отиваш в банката за кредит ... и докато си подписваш договора за кредит забелязваш някакъв допълнителен лист най-отдоло! питаш учудено какво е това ? а служителката ти казва че това е задължителна застраховка по договора за потребителски кредит, след десет секунден спор се разбра че не е задължителна ама ако мине... лошото е че почти навсякъде минава, ако не едно, то друго...
Изскам да питам, като може да се откажеш от "услугите" в последствие някои пробвал ли е и как точно става и може ли да се заведе колективна жалба ? Може да е с по голяма тежест Поздрави на всички!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:29 Заглавие: |
|
|
Sheki ти не знаеш ли ,че измамниците най често карат потенциалните жертви да им купуват SIM карти ,какво ще се промени с регистрацията ? | Цитат: | друга гледна точка:
ако миналато година бяха въвели регистрацията тази жена щеше да е жива |
|
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 15:53 Заглавие: |
|
|
Не разбирам какъв е проблема... По цяла Европа е така.. Мисля, че е за добро това. Нямам предлатена - винаги съм бил на договор и всички лични данни ми знаят в Глобул, и какво от това?! Да не съм престъпник, че да се крия от някой?
Мисля, че анонимните телефонни карти имат единствено предимство за злоупотреба - нищо друго. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 18:52 Заглавие: |
|
|
| Бих ти отговорил на мисълта -Да не съм престъпник , та да си давам данните на всеки който реши ? Утре други ден не знаеш истинските престъпници за какво могат да ги ползват ! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 0:34 Заглавие: |
|
|
Yassen, сравняването "с Европа" по принцип не е много уместно. Какво ни е като в Европата, че и това да бъде? Защо не почнем реформите оттам, откъдето настояват самите европейци(да не повтарям банални неща) ами пак някой се хваща за нещо някъде към края на веригата? И не е така в цяла Европа. Освен това всичко си го правим с нашенската лопата, без много мислене.
В смисъла на казаното от ELP: утре някой си отваря фирма на твое име и вместо да гонят него, ти тръгваш да обясняваш, че не дължиш 10,000,000 на държавата! А през това време си третиран като ГОЛЯМ ДЛЪЖНИК-прочети законите ни и виж какво означава да ти дишат във врата всевъзможни агенции и служби! Този сценарий харесва ли на някого? А примери-колкото щеш!
Утре някой ще се сети, че трябва да ни контролира всяка стотинка, похарчена в кварталната кръчма(против укриване на данъци) и няма да може човек да се напие от мъка, без да си даде ЕГН-то! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|