| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Synthy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:27 Заглавие: Микровълнова печка LG мод.... - изгорял високоволтов диод |
|
|
Здравейте,
имам следният проблем: микровълновата фурна започна да бучи и да изгаря основният предпазител 10А/230V. След успешна (поне според мен) диагностика на проблема, се оказа че е изгорял високоловтов диод, свързан от кондензатора на магнетрона към корпуса (прилагам снимка: 1 е към корпуса, 2 и 3 са свързани с конрензатора и магнетрона, всичко паралелно).
http://www.photosvatba.com/MW/03122009015.jpg
http://www.photosvatba.com/MW/03122009017.jpg
Въпросът ми е: колко високоволтов е този диод, и на какъв ампераж трябва да отговаря (черният, на него пише RG312) - т.е. какво да купя, за да си поправя печката (сменени са магнетрона и високоволтовият кондензатор)? По каталозите в онлайн магазините (не само е-шоп) няма нищо с такова означение. Засега съм се насочил към 1500/2000V диод, 5-10А.
Модел на печката... никъде не пише (кашона е отдавна изхвърлен) с механичен контрол е, пише Intellowave на нея, 26 литра. Отзад на етикета пише само P/N: 3850W3W023F
ето как изглежда печката:
http://www.photosvatba.com/MW/08122009019.jpg
и етикета на гърба:
http://www.photosvatba.com/MW/08122009020.jpg _________________ За да чуеш, трябва да мълчиш. (Оджиън) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:36 Заглавие: |
|
|
| Пробит ли е или е прекъснал? Дали си го измерил правилно - високоволтов диод не може да се мери с мултицет като обикновен диод. |
|
|
 |
Synthy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:37 Заглавие: |
|
|
пробит е. и в двете посоки е 6.7ома
а и съдя, че той е дефектирал, защото като го откача от корпуса, престава да гори предпазителя. _________________ За да чуеш, трябва да мълчиш. (Оджиън) |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:43 Заглавие: |
|
|
Всеки диод за микровълнова ще стане там.Харесваш си някакъв и толкоз.Точно същия няма да намериш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Synthy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:46 Заглавие: |
|
|
всеки казваш... ама как да разбера че е за микровълнова
намерих за микровълнова фурна кафявият (2X062H), аз и него ще сменя, но другият незнам на какво напрежение трябва да носи. Само предполагам, но може би е към 2000V (за толкова е кондензатора, големият топуз вързан паралелно на магнетрона), ммм? _________________ За да чуеш, трябва да мълчиш. (Оджиън) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:51 Заглавие: |
|
|
Не се гледат волтове и ампери.Гледа се да е диод от микровълнова.Единия е този от удвоителя,другия е фуз-диода.В случая ти е изгорял първия.Има ги във всеки магазин за части.И при мене има на склад.Как да ти се каже какъв да търсиш,като не се знае,какъв ще има в магазина в който ще отидеш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Synthy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 11:55 Заглавие: |
|
|
ОК, Благодаря! _________________ За да чуеш, трябва да мълчиш. (Оджиън) |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:18 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Само предполагам, но може би е към 2000V |
Предполагаш ама си далеч от истината ,слушай какво ти казва колегата Божилов и толкова ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:22 Заглавие: |
|
|
12-15kV обратно напрежение и 0,5-0,8A ток са параметрите на най-често срещаните диоди в MW.Ние сме се разбрали на лични да му пратя на човека. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Synthy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:33 Заглавие: |
|
|
Слушам аз, слушам.
С колегата Божилов се разбрахме на ЛС, какво точно ми е нужно, и очаквам в скоро време отново да си стопля вечерята за 3 минути  _________________ За да чуеш, трябва да мълчиш. (Оджиън) |
|
|
 |
|