|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 12:52 Заглавие: |
|
|
| Чакайте да започне подмяната на документите с биометрични, че да видите как се цоца! Паспортът казаха, че ще е 50 лв. Аз съм готов да се обзаложа, че няма да е под 80 лв. за обикновена поръчка(за сравнение, някои вече въведоха въпросните документи и издаването на биометричен паспорт струва около 25 евро). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 17:48 Заглавие: |
|
|
| Не можем ли да се пишем в новите документи "Ром". Няма да плащаме за тях, за ток, за вода , за данъци, а за сметка на това ще взимаме помощи. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:07 Заглавие: |
|
|
Предполагам, че моментът с неглобяване при голяма просрочка е следния: наскоро оправях някакви документи в НАП и се оказа, че преди две години съм пропуснал да пусна някава декларация за което се налага глоба. Не ме глобиха, защото задължение на данъчните било да установят, че не съм я пуснал и ако не успеят да го направят в рамките на една година - не те глобяват. Така било в Евросъюза, та вече и при нас. Честито
Но имам блед спомен, че с новите паспорти няма да е така - ще трябва да се връщат навреме, май подписвах някаква бумага, че съм информиран за това  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 8:48 Заглавие: |
|
|
-------------------------------------------------------------------------------------
Чл 34.(1)
...
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
...
(2)За нарушение на нормативен акт, уреждащ бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност по чл. 32, ал. 1, т. 1 от Закона за държавната финансова инспекция, както и за нарушение на нормативен акт, уреждащ хазартната дейност и мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма, не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя или ако са изтекли повече от пет години от извършване на нарушението. В тези случаи предвидените срокове в ал. 1 не се прилагат.
-------------------------------------------------------------------------------------
Но при задграничните паспорти, както написах и по-горе, нарушението е започнало, но не е приключило, т.е. в момента на връщане на паспорта, все още е налице нарушаване на закона-има системно и продължително във времето(континуитед) на нарушението и то спада в друга категория, поради което този срок е по-скоро утежняващо обстоятелство. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|