| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hertza Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:22 Заглавие: Замяна на батерия АА (алкална/Ni-Mh) със Li-Ion? Възможно ? |
|
|
Здравейте, нов съм в форума и не съм сигурен дали пускам темата в правилния раздел, надявам се да проявите разбиране.
Въпроса ми е следния Имам фотоапарат Canon PowerShot SX110 IS който работи със обикновени батерии 2хАА. Взех му презареждаеми батерии Sanyo 2700mAh (Ni-Mh) , но ми прави впечатление че батериите се след няколко цикъла започнаха да се разреждат почти веднага след като съм ги зареждал 14-5 часа
Интересува ме дали има възможност да купя от някои от магазините за електроника Li-Ion батерия и да я прикача към фотоапарата - със сигурност няма да е така лесно както си го мисля но все пак?
Също така искам да попитам няма ли 2хАА батерии Li-Ion вместо да ги правя аз? Не съм срещал никъде?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:27 Заглавие: |
|
|
С какво зарядно ги зареждаш? Да не би да са зареждани неправилно? А и преди да ги заредиш трябва да са максимално разредени. Не до нула, а до мин. допустимото напрежение.
А Литиево-йонни АА мисля, че има. Имам един винтоверт, вътре е с подобна батерия, не знам дали размерите й са точно колкото на АА. Сега нямам време да го отварям. |
|
|
 |
hertza Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:35 Заглавие: |
|
|
Значи разреждам ги докато фотоапарата не прецени че са прекалено слаби и не може да запали с тях.
Смятам обаче че в батериите има още заряд недостатъчен за фотоапарата, но го има и е поне 30-40% от батерията и може затова така им се е скъсил живота  |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:58 Заглавие: |
|
|
Не можеш. Li-Ion е с номинално напрежение 3-6-3.7V, заредени са 4.2V Това е над 50% повече от работното напрежение на апарата.
P.S.: Li-Ion имат по-кратък живот от NiMH. Имаш някакъв проблем със зареждането или некачествени клетки, за да се скапят толкова бързо. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
Vokil Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:59 Заглавие: |
|
|
купи си енерджайзър ще се учудиш колко повече изкарват с едно зареждане  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
Не отговори на този въпрос:
| eler написа: | | С какво зарядно ги зареждаш? . |
А той е важен.
Пълно е по пазарища и магазини с т.н. зарядни в лъскави кутийки които са откровенни боклуци.
NiMH батерии притежават т.н. "ефект памет" и подхода към техния заряд е добре да е внимателен за да служат дълго.
Марката не е лоша (или поне не беше) ако е истинска.
Li-евите батерии са с друго номинално напрежение на клетка (по-високо) и е твърде вероятно изобщо да не са вариант. |
|
|
 |
hertza Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
зареждам ги с тяхното си (в комплекта 4 батерии и 1 зарядно)
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
oldschool Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:28 Заглавие: |
|
|
Зависи също така и колко време ги зареждаш...някой хора мислят,че като ги оставиш да се зареждат 2 дена и заряда ще бъде оптимален, но не е така ! Виж в интернет за таблица спрямо капацитета на батерията - колко време се зарежда, или виж някъде по батерията да пише, въпреки че се съмнявам...
2700 mAh- мисля че 12-14 часа са предостатъчни, но зависи и от максималния ампераж на зарядното...
Кажи какво пише на зарядното ти и ще ни олесниш... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:52 Заглавие: |
|
|
| hertza написа: | | ...зареждам ги с тяхното си |
Е щом е с тяхното ....
Много конкретен отговор.
Само, че откъде да знаем какво е то и какво има в кутийката.
Писах нещо по-горе.
При така зададени въпроси и толкова конкретни отговори това което може да ти се каже е:
1. Смени батериите ( с такива които апарата поддържа като тип и капацитет).
2. Ако пак е така - смени зарядното. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 8:47 Заглавие: |
|
|
| Виж описанието на фотоапарата. В setup менюто трябва да има тип/вид на батериите. |
|
|
 |
|