| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:22 Заглавие: Проблеми при окабеляване за интернет |
|
|
| Правих една малка зала за 8 компютъра. От всички работни места тръгват захранващи и мрежови кабели. Захранващият е мостов, а мрежовият екраниран, но не е заземяван никъде. Вървят почти заедно и отиват в една точка. Захранващите в табло, а мрежовите в суич. От другата страна на кабелите има съответно контакти и кабелни розетки за RG45. Максималното растояние е 10 м. Проблема е че на някои розетки няма интернет. Мрежовите карти и съответно портовете на суича светят. Компютъра предава, но не приема. Възможно ли е близкото разположение на кабелите да са причина за липсата на връзка? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 23:45 Заглавие: |
|
|
| Не. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 1:52 Заглавие: |
|
|
А какво си тествал? Слагаш тестера, и гледаш всички осем жила дали са наред. Как ги кримпва розетки? Ползва ли пънч-а? Само може да се гадае ...
Друг път правил ли си мрежа? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 1:54 Заглавие: |
|
|
Kaбела UTP ли е или FTP? Попринцип има влиание от мрежата като са много близо но това се вижда така да се каже в лабораторни условия. Иначе при теб едва ли е от това... По-скоро виж розетките, RJ тата, и мери кабела.. ако е от най-ментеливите понякога от по рязко дърпане се скапва някой чифт. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 2:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | мрежовият екраниран | - Това е писал ...
И това | Цитат: | | Мрежовите карти и съответно портовете на суича светят. | . |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 9:28 Заглавие: |
|
|
| Провери терминирането на LAN кабела,от двете страни трябва да е по един и същи стандарт/подредба/ http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable ,ако не извършваш пробата за връзка с Интернет с един същи компютър провери TCP/IP настроиките на мрежовите карти и наличието на някаква рестрикция от маршрутизатора преди мрежата ти . Индикацията на комутатора за свързаност е необходимо но не достатъчно условие за свързаност. В офис условия /когато средата не е "агресивна" от страна ел. и радио смущения/ UTP кабелите са за предпочитане,имат за тази среда по добри или еднакви параметри с FTP/STP кабелите от съответните категории и са по удобни за работа. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 10:34 Заглавие: |
|
|
| Интернет няма, а ping има ли между всички компютри? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 10:29 Заглавие: |
|
|
| Кабела е "FTP" и не е замасяван и в двата края , розетките "Viko". Тестер не съм ползвал понеже нямам. Пробата беше следната: От едната страна съм закачил общия суич, а от другата с друг суич и едно парче кабел обикалям всички розетки. Критерият ми е да "светне" сответния порт от двете страни. Обаче това условие явно не е достатъчно. Не знам какво е условието за индикация и дали означава, че и четирите кабела правят връзка. Ако взема един мултицет и ги измеря за верига дали ще е достатъчно? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 11:56 Заглавие: |
|
|
Взимаш едно 30-40 см парче LAN кабел и от едната страна му кримпваш RJ45 конектор, а от другата страна оголваш кабелчетата и ги даваш накъсо по цветове - орж/бял с орж., зелен/бял със зелен и.т.н. всичките. Правиш още един такъв кабел с еднин RJ45, оголваш като предния, освен това си намираш и два съединителя RJ45 - не знам дали така им се казва, но представлява един преходник, който се състои от две "женски" RJ45. Надяваш от едната страна на тествания кабел един такъв преходник, после и кримпнатото кабелче с "окъсените" изводи, отиваш от другия край на кабела, надяваш другия преходник, после другото кримпнато кабелче и на свободните му изводи мериш с мултицета - кабелите по цветове трябва да дават, че има "късо", ако кабела е здрав и кримпнат правилно. Разбира се, ако не се ползват всичките кабелни жила, мериш само двата чифта, които се ползват - изводи 1, 2, 3 и 6
П.С. там където са розетки единия преходник няма да трябва. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 16:53 Заглавие: |
|
|
| Точно така и аз мисля да направя, но ще бъде в понеделник, защото този обект е на работата. |
|
|
 |
|