| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 0:11 Заглавие: Работа и приложение на TV-V,TV-H синхронизация на осцилоскоп |
|
|
Ами питането ми е следното за какво се използват това нещо на осцилоскопа. Виждам, че почти всеки осцилоскоп го има и мисля, че е хубаво да знам за какво точно се употребява и кога се налага употребата на това нещо? _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 10:28 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че е за синхронизация с развивките на телевизора. Но не съм абсолютно сигурен. Някой, който го е ползвал да каже. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 15:31 Заглавие: |
|
|
Не съм го ползвал ,но някои осцилоскопи дават възможност при кадрова синхронизация в режим лупа да се разглеждат определени редове от кадъра -примерно съдържащите телетекстна информация (бутон TV Field на TEK2236 например). Ако тези надписи са на превключвателя за типа синхронизация по скоро съответстват на HF rejection и LF rejection ,демек рязане на високите ,или ниските честоти към синхромодула за да е стабилна синхронизацията със 50 или 15625 Hz съответно. Все пак за какъв осцилоскоп става дума ?
Последната промяна е направена от ELP на Чет Дек 10, 2009 15:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 15:38 Заглавие: |
|
|
При простички аналогови апарати, това е предназначението: | ELP написа: | | ...за да е стабилна синхронизацията със 50 или 15625 Hz съответно... |
За добра вътрешна синхронизация при "ровене" из телевизионни модули.
(За "стари" 50-Hz-ови телевизори!). |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 18:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите! Нещата мисля ми се изясниха. Значи питането е за аналогов осцилоскоп но не към конкретен модел. Просто виждам, че вече и китайските го имат пък не намерих достатъчна информация за какво се използва точно. Сега разбрах и вече знам какво му е приложението. Мисля, че тази тема може да е полезна и за други защото в нета не се дава точно за какво служи поне в първите няколко сайта в които попаднах.  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
|