Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ремонт на рутер платка не засича карта на миниписиай слота

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
karadev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 13:08    Заглавие: ремонт на рутер платка не засича карта на миниписиай слота Отговорете с цитат

здр. пратиха ми платка за ремонт липсва смд кондензатор, и поради тази причина платката не бачка, не знам каква е стойността на кондензатора, въпросът ми е дали някой до момента е правил такъв ремонт и/или подобен хардуер и каква би могла да бъде стойността на кондензатора приблизително. предполагам 4е ще бъде нанофаради но колко ???
http://karadev.net/upload/DSCN0923.JPG
http://karadev.net/upload/DSCN0927.JPG
http://karadev.net/upload/DSCN0929.JPG

мерси предварително.

Последната промяна е направена от karadev на Пет Дек 11, 2009 17:26; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 13:30    Заглавие: Re: ремонт на рутер платка Отговорете с цитат

karadev написа:
...липсва смд кондензатор, и поради тази причина платката не бачка, ...

Силно се съмнявам, че точно той е причината за проблема.
Като гледам къде е сложен - твърде вероятно е да е филтриращ по някое захранване, така че 100-тина nF ще са му таман, но нищо няма да се промени след поставянето му.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

И какво му е на този routerboard 411 ? Какво не работи? Оправи си заглавието. Както е писал RC това си е филтриращ кондензатор.
Може да видиш и тук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Този кондензатор да не би да е изпукал от пренапрежение (гръмотевица)?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно е така Smile Литнал е Wink
Върнете се в началото
karadev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 17:30    Заглавие: не знам какво му се е слу4ило на кондензатора Отговорете с цитат

не знам какво му се е слу4ило на кондензатора, донесоха ми я за ремонт, но ме самнява да е литнал от светкавица или грамотевица. по скоро е откартен по незнайно какъв начин без да иска клиента. казва че не засича карта когато я сложи на мииписиай слота. това е

Exclamation Arrow В българския език има буквичката "Ч" Exclamation Idea
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

И сигурно рутерборда е 'чул' гръмотевицата и е изключил minipci ... А с друга пробвано ли е?
Върнете се в началото
karadev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 18:27    Заглавие: пробвано е, не работи на система която е постоянно включена Отговорете с цитат

извинявам се за правописа, просто навик,

пробвана е на система която ми е на покрива на бунгалото, ще кача снимка на антените, имам съмнение че под единият от електролитните кондензори има също окис, ама с какво да го изчистя не знам , тя самата платка беше доста зле минах я с коресилин старателно няма ефект, щом казвате че смд кондензора, не толкова важен какво тогава може да бъде, видимо няма изгоряло или някакви механични повреди.
снимка на антените където е пробвана след коресилина
http://karadev.net/upload/DSCN0846.JPG
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 11, 2009 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверете mini PCI слота дали е в изправност ,дали всички изводи контактуват /да не причината която е изкъртила кондензатора да е повредила и слота механично отлепено или изкъртена контактна пластина ,проверете дали получава захранване и други контролни сигнали независими от това дали има платка в слота ,ето описание на изводите http://members.datafast.net.au/dft0802/specs/mpci10.pdf
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети