|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 19:10 Заглавие: Купувам RC управление за модели + серводвигатели. |
|
|
Значи, ще пробвам да споделя какво ми трябва в обяснителен порядък, а вие ще кажете има ли някой, колко струва и т.н.
1. Управлението трябва да има минимум 4 независими канала. Демек, да управлява 4 независими устройства.
2. Каналите да могат да се "тримират". Т.е. да може да се фиксира текущото положение на съответния изпълнителен механизъм, след което, управляващата ръчка да може да се пусне.
3. Това е пожелателно, но да попитам... Ръчката да е също със серво управелние и усилието да е пропорционално на тока на удържане на изпълняващия серво двигател.
4. Едно стотина метра радиус на покритие е достатъчно.
5. Серводвигателите да са малки. Обратната връзка може и да е с потенциометър.
Нещо в този план, че като видях какви летви продават по магазините, зле ми стана. Иначе, за първо устройство на 9 годишен, това което има в момента е добро, но то ще е малотрайно и малоценно...
Всякакви коментари по темата са полезни. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sttefan Нов потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря! Оказва се, че това което искам е даже под сегашното ниво на продаваните стоки. Малко ме сюрпризират цените, но нека хлапето покаже данни, а тати ще събере пари за играчки. Въпреки, че за толкова пари, човек автомобил с винетка и ГО в движение може да си купи...
Ако някой има нещо полуготово втора употреба и му е за разделяне, да драсне едно ЛС.
Интересувам се основно от самолет като минимум с елерони, елеватор, вертикално кормило и управление на оборотите на двигателя. Самият двигател е за предпочитане да е електрически.
За момента питам тук, защото е възможно някой да е бил мераклия, но да се е отказал. В Моделистика са хора, които са направили вече по нещо и, естествено, там цените на стоките ще са съответстващи.
Но това всичкото ще го купувам след като синът скапе китайския планер с който се сдоби и има още мерак. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Все пак ако имаш мерак да си поиграеш с поялника, мога да поизровя малко линкове за управленията... Пропорционален кодер/декодер може да се направи с PIC16F84. Управлението за мотора се казва Speed Controler, пак има схеми с фет транзистори и PIC12C509. Останалото, където ти е оставено за лично творчество, е радио частта Повече от 500 метра не са нужни, понеже от там нататък самолета е труден за следене Във http://www.airgroup2000.com/forum/ имаше раздел за чертежи на действащи модели, могат да се правят от депреон, който е евтин и лесен за обработка. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 22:05 Заглавие: |
|
|
За Милен. Поялникът отпада. Това, което го има на пазара си е супер, въпросът е, че ми е малко скъпо.
За Кабел. Сайтът го видях още по първия линк. Ако искам да си направим със сина това което ми се иска, ще стъпи на поне 1500 лева. Последният опел за дотъркване го взех за толкова. Вози хора, говеда, тухли и т.н. Комби е. Дизел е и само на царевичак ще трябва да го науча. На всичко друго вече го умее.
Съгласен съм и, че кеф цена няма, но нещо трябва да е с пари, друго ... как дойде.
Ще го мисля. Благодаря на отзовалите се. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
chwor Нов потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
Снегът и нескончаемото ми киснене в София малко забавиха тестовите изпитания на фърчоплана и проверката на заинтересоваността на сина. За сряда го дават топло, а и ако всичко най-после се закроти, ще съм си свободен и на село.
Детето е мераклия, щото тати щял да си има голям самолет и той като хванел чалъмите на малкия, щял да е готов за големия. Възможно е, но само при условие, че управлението е максимално близко до реалното и е серво. После ще му се прави наземен кокпит ... но това вече са други пари. Като се вземат предвид и плануваните десетина и отгоре хилки за "инвестиране" в краткосрочен план от моя страна ... малко ми е мъка.
Ще се боря де. Нали за кеф се живее.
Благодаря за линковете. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
teoteodor Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 15:56 Заглавие: |
|
|
| имам една 6 канална футаба с 4 серво машинки зарядно чисто нови акумулаторни батерий за които съм дал 80 леваобхват 800 метра съм я мерил а го дават километър при интере ще дам снимки и подробна информация .Цена с батерийте и серво машинките е 220 лева .Без серво машинките и батерийте е 140 лева |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 18:03 Заглавие: |
|
|
Дай снимки и характеристики. Иначе, цената е приемлива за мен, ако това което предлагаш е това, което очаквам.
[email protected] за улесняване на трансфера на фотото и описанието. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|