| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 05, 2009 22:56 Заглавие: |
|
|
Казвам и пак повтарям ТХО то е проблема.Извървях същия път .Няма защо вертикала да прави проблем след като си го откачил.Когато вдигнеш това съпротивление проца не вижда некоректното напрежение което е изработило ТХО и си пуска инпулсите. Смени проклетото ТХО и всичко ще си е наред.Между другото Дима е писал за същия проблем но накрая не е уточнил как е приключил ремонта. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 19:17 Заглавие: |
|
|
| Не е ТХО...и процесора смених, и всички неща, който споменават колегите. Ще го дам леко в ляво ище го мисля, че започнах механично. Може и да си набивам нещо. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 10:07 Заглавие: |
|
|
| R650 е на BCL-а ,а връзката с ветикалната е 8,2Мома дори да има късо не вярвам да натовари ТХО-то. |
|
|
 |
jordan64e Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
| По долу си писал за студената спойка на кондензатора 47 nF/630v ,която си запоил и ако беше го огледал щеше да видиш, че е надут. Ако беше го измерил щеше до видиш , капацитита му клони към нула. А ако беше погледнал с осцилографа вторичните напреженая при блокирана защита на захранването щеше да видиш , че пулсира и ако внимателно се заслушаш обикновенно се чува това пулсиране. Сменяй кондензатора. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 20:55 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | Не е ТХО...
. |
Ако ти остане време ,много ми е интересно да напишеш това че не е тхо твои предположения ли са или купи и сложи едно ново тхо  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
| Оргиналното ТХО е 30017788, Кацарски ми дадоха HR7950-ставало. Да ама не ефекта същия. Сега до него съм сложил готов телевизор с такова шаси, само киното му не е право/ а на проблемният е право и захранването е 124в/ И на двата махам вертикалната и откачам R650 на проблемният напреженията след ТХО са с по няколко волта по високи. Днес ми влезе JVC със същото шаси и същият кинескоп и утре след като го живна /дай Боже/ ще го сложа до проблемния. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 22:48 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | Оргиналното ТХО е 30017788, Кацарски ми дадоха HR7950-ставало. |
Абе не е то ТХОто,твоето е HR80016,но наистина става въпросната замяна де-не е там проблема. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
jordan64e Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 20:48 Заглавие: |
|
|
| Ако изкаш помощ все пак напиши провери ли въпросният кондензатор , за който писах по горе та да зная дали разсъждавам правилно и ако греша да се коригирам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 21:05 Заглавие: |
|
|
| Дали изкам помощ- изкам! А дали правилно разсъждаваш НАПЪЛНО . Но захранването се държеше толкова добре, че и през ум не ми мина да оглждам кондензатора. И въобще не чувах смущенията в захранването. Благодаря на всички отзовали се, а на jordan64e се извинявам, че не вникнах в поста му Закривам темата!!! |
|
|
 |
|