Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телефункен шаси 512

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 23:35    Заглавие: Телефункен шаси 512 Отговорете с цитат

Търся схема за ТВ Телефункен модел PalColor 615 със шаси 512 - това е портативно телевизорче със захранване с мрежов траф , старичко е , няма дистанционно и каналите се превключват сензорно. Дори и цвета му е странен - оранжев Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 0:35    Заглавие: Телефункен 512 Отговорете с цитат

Ако проблемът ти е само в цвета,значи липсва синия цвят.Търси повредата в горната малка платка в лявата част на шасито-видеоусилвателите.Често резисторите прегряват и прекъсват или правят студени спойки.Има и едни малки резистора по 470ома-прегарят.Там са 3 идентични стъпала с по няколко транзистора можеш да сравниш паралелно всяко от тях и повредата ще излезе.Кинескопите,макар и стари са перфектни и никога не съм виждал дефектен.Схема имам само на хартия-оригинална,но скенера не ми работи.Как да стане?В момента имам и един такъв почти разглобен и още 2-3 кашона с платки,ако имаш нужда дай адрес и ще ти пратя всичко за него,ако не се справиш без схема.Успех!
Върнете се в началото
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Изразил съм се неправилно Laughing - цвета на корпуса му е оранжев.
Благодаря за коментара Wesko - ТВто работи, имаше проблем със захранването, НО:
В захранването има 2Н3055 който ме учуди че е там - не ми се проследява по платката защото е много завъртяна - за какво служи този транзистор- меря около 150в на колектора - не може да е ключов - стабилизатор ли е ? - този транзистор ли е оригинално и какви стойности трябва да има на Е Б К ?

Другия проблем е че като е поработил преди малко започвал сам да превключва каналите и се появявала черна черта хоризонтално( за чертата понякога) - преполагам че е шум в захранването и че прекъсва някой електролит? На верен път ли съм?

Дай ми някакъв съвет затова от какво може да превключва каналите?
Сензорите са чисти.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам на хартия, но големия (66см.) Този транзистор е филтриращ стабилизатор и на него спадат около 15 - 20V. На големия 207/190. Преди него има регулатор - стабилизатор с тиристор. Провери хоризонталната и вертикалната развивка да не са свързани последователно, както при С81.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 1:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече работи повече от 20 часа и не иска да прави каквато и да е мизерия - работи си нормално ? Мисля че е приличен тест 20часа - ще го връщам така.
Благодаря за информацията!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети