Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за компресор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Едно, че бутилката трябва да е по голяма и друго, че самия компресор трябва да има по голям дебит. Този за един калник ще стане горе долу, но ако си мислиш и да си взимаш пистолет от 20лв. и да боядисваш пак няма да стане работата.
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ще си взема по-скъп пистолет и ще боядисвам дори и да е бавно... Въпроса ми е дали изобщо ще може ?
И също да попитам ако бутилката е 50л тогава ще стане ли ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами те ти го казаха вече (и на мен чак ми стана ясно... Laughing ), за колкото пари вземеш компресор, за толкова ще е и боядисването. За лични нужди без много претенции - става. Ако мислиш с това да си вадиш хляба - ц.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо може. Може дори и с този компресор, но с допълнителен ресивър. Въздухът трябва да е подготвен. Т.е., изсушен, обезмаслен и евентуално с някаква температура, която е постоянна за конкретния момент. Проблемите с малкия дебит са няколко. Моментът в който налягането започва да варира е винаги по средата на линията. Може да компенсираш със скоростта на движение, но трябва да усетиш, че налягането е паднало. Ако спреш, почваш всичко от начало. Презастъпването е машинален рефлекс. Ако спираш на всяко преминаване, трудно ще попаднеш където трябва. И т.н.

Иначе, пак казвам ... ВСИЧКО МОЖЕ.

Въпрос на тренировки. За да са стабилни тренировките, трябва да можеш да се абстрахираш от въздуха и да мислиш за други неща по време на боядисването. В един момент си купуваш свестен компресор, осушител, допълнителен ресивър, твърди шлангове ... но, нали всеки започва с евтино за да види кога ще се откаже. Възможно е отказването да е преди скъпото.

Пак препоръчвам. Началните тренировки ги направи с бутилка с азот. Тогава ще видиш точно какви са твоите нужди и изобщо става ли нещо. Ако си харесаш работата и обемът който плануваш да изпълняваш годишно е малък, карай си на азот. Това е практически най-доброто за малки неща. Аз ползвам CO2, но то е по причина "аванта". Обаче той има една забележка. Опитва се да става течен понякога...

За Пампоров. Хората с две ръце, подръчни материали и повечко мислене уникати са направили. Ама уникат се прави, защото ти идва отвътре. Къф хляб, к'ви пет лева. За вадене на хляб служи мотиката Wink
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 13:14    Заглавие: Отговорете с цитат

а с този компресор колко ще мога да боядисвам горе доло ако е с малката бутилка 24 ?
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Лелеееее ... човек, направи прости сметки. Сега ще ти дам базата.

Имаш пистолет.
Имаш боя. Боята е казано на какво налягане от какво разстояние да се полага. Пръскат с метлата! Боите се полагат.
Пистолетът за определената конфигурация изхвърля еди колко си боя и еди колко си въздух за единица време.
Слоят който искаш да постигнеш се дели на половината ръце, защото линиите се презастъпват. Дебелината на един проход зависи от площта която се покрива за единица време и количеството боя нанесено за същото време. Скоростта не може да е много висока, защото пистолетът не може да даде нужното количество за цялостно покриване. Боята е със съществена особеност, че иска някакво минимално количество за да има тенденция на свързване между молекулите на носителя. Не може да е и много бавно, защото ръката ти трепери и ще личи.

И много други такива ....

Има два варианта за научаване. Лист химикалка, много мислене и малко похабен материал. Общоприетият ... много мъка докато стане.
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

а да попитам само от тези двете марки кой е по-добрият OK Brico 10bar,24Lt, или mecafer 8bar,24lt? коя марка е по-добра и двата не са маслени
Върнете се в началото
PiRaT
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Под масата

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 19:05    Заглавие: r Отговорете с цитат

Слушай внимателно!
1.Дебит на изхода (не на входа) минимум 240 л/мин.
2.Ресивъра(бутилката)минимум 100л.
1+2=около1000лв
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм мераклия за компресор-вече имам пистолет от 34лв.Много обичам да боядисвам и ще си купя някой ден компресора.И аз само съм чувал,че трябва да е поне за 600-700лв за да върши работа.Виж на професионалиста му е нужна не повече от минута да боядиса едната страна на колата.Успех.
http://www.vbox7.com/play:bb55228d
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
optic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 14, 2009 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

добре а да попитам щом е така поне една врата ще мога ли да боядисам открай до край без да спира ? с 24л бутилка ??

предварително ви благодаря
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети