Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Регистрацията на предплатени карти - полицейщина и наглост.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 09, 2009 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за стотинките да вметна...
Стотинките са собственост на БНБ. На населението се дават във вид на играчки. Лъскаво, дрънчи и е възприето хората да искат повече от този тип играчки. Децата обичат да си менкат играчките. За други играчки. Дали едно самолетче струва десет единици от играчките раздавани от БНБ или 100 единици е реално от много малко значение. Въпросът е да се запазва балансът на играчките от държавата майка и тези създадени от населението за менкане. За да се контролира и направлява този баланс е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО мама да знае къде се намира ВСЯКА от предоставените играчки. Точно на това се основава и валутният борд на който съм твърд привърженик. Ако мама нарисува след "сънчо" много нови играчки и ги даде на дечицата, те ще се сбият, защото ще свършат самолетчетата и този който си има самолетче, ще иска повече от БНБейките. Демек инфлация. Лошо! Ако мама реши да си изтегли играчките от обръщение (изхабили са се, някой от вън си ги иска) има дефлация. Това е добро. В такъв случай една играчка на мама има цена съизмерима с една играчка мое производство. В такъв момент децата могат да развият креативност, защото е ясно, че играчките на мама са малко и само за най-умните. В един момент децата обаче стават мързеливи. Тогава мама провежда коригиращо мероприятие във вид на временно предоставени за ползване играчки. За подаръци е трудно да се говори, но с готовност ще услужи за да стимулира по-тъпичките дечица да се включат в играта. Научно ги нарича банков заем. Нека потичат малко, после ще видим. Тичат дечица с 1000 играчки на месец в строителството, тичат и разпределителите на играчки. Т.е., тези дечица, които са решили, че са оправни (различно е от умни) и ще вземат много играчки, които ще разпределят. Обаче идва момент в който мама започва да я дразни, че вместо да поумняват, децата започват да искат. Норамлно е, защото потребностите на човек ескалират постоянно. Заложено е в психиката му. И мама прави банкова криза. Стига съм им давала играчки, малко ще ги карам да се потрудят за да върнат каквото могат. Някои от играчките са отишли при други племена, които говорят на някакви гадни езици. Разменени са срещу разни малотрайни и без креативна стойност тенекии или отделени газове от френска, арабска и друга кухня в държавата на употреба. Значи, част от играчките на мама са излезли някъде. Естествено, трудно е ако си раздал 1000 играчки, от тях сред децата са останали 500, мама да очаква да и върнат 1200. В този момент се прави баланс на играчките, вижда се кои деца се държат за полата и същите тези деца първи се разделят с играчките в полза на мама. Консервативна данъчна политика се казва. След преброяване на играчките, прибиране на всичко над нормалното за нуждите на всяко едно дете се прави преоценка на ситуацията. Демек, съотношение на ценността на една играчка спрямо наличността от чужди играчки които мама пази за да имат нейните стойност. В един момент ще смени картинката на играчките за да могат да се менкат и с други племена ... и т.н.

Та, от това всичкото... Задължително е да се знае всяка стотинка къде е. Алтернатива. Печатиш си свои (играчки) .... и ако някой го кефят ги менкаш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 2:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда че все пак има полза. Сега регистрирах една карта Viva само с име и ЕГН. Естествено, след малък скандал. Служителката беше почнала да преписва наред всичко от личната карта. След въпроса към оператора защо събират повече данни от изискваното по закон и няколкоминутно слушане на мелодии все пак се оказа че може. В компютърната система не ставало, затова беше попълнена хартиена бланка. Не съм се подписвал под нищо. В бланката е отпаднал текста че желаеш да получаваш рекламни съобщения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравеление! Полза има, когато няма овцедушие.

Vaklin написа:
Само за стотинките да вметна...
Стотинките са собственост на БНБ...

Уж са тяхна собственост. Ама има едни други чичковци със странно завъртени имена, дето като кажат това-онова и се оказва, че тази собственост нищо не струва... Игричка за пораснали дечица.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Т.е., господин Филипов си скъса нервите, писа прошения, обикаля офиси и като краен резултат, номерът на личната му карта не бе записан в компютъра на Виваком. На другите много хиляди народ същият номер е бил записан. Съгласен съм и адмирирам проявената гражданска съвест, но малко ме безпокои отделеното време за постигането на този резултат. Това време е могло да бъде употребено за полезни (съгласно моите понятия) неща.

Важното е, че който се бори, успява. Другото важно е, че индивидуалната кауза е със 100% важност за конкретния индивид.

Нещо като съкращения в предприятието. Профсъюзите се договарят с ръководството на 10% съкращения, но за бай Пешо (един от съкратените) това са си 100%. Нали него са съкратили.

За стотинките. Ами те навсякъде струват толкова колкото чичковците кажат. Ако няма кукуруз и населението почне да мре, к'во като има стотинки? Демек, цената на стотинките се определя от количеството "кукуруз". Просто, чичковците знаят колко е точно кукуруза и колко да се каже на раята, че е.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Номерът на личната карта въобще не ме интересува, и без това ще я сменям след месец.

Въпросът е принципен и касае злоупотребите от монополистите. Като няма кой да им се опъне ще искат още повече, докато спреш да мърдаш.
Факт е обаче, че от бланките изчезна текста че желаеш да получаваш спам. То оня ден бях получил първото 500, но операторката и за него го отнесе. Няма да се набутвам с небезплатни SMS за всеки малоумник, който решил да спами, я. Други "мераклии" май получават по няколко на ден.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 14, 2009 0:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ли съм привилегирован, ебаси? Имам телефон на виваком. Получавам точно по един SMS от 500 месечно и обичайно е след проверка на сметката на 123. Някъде около 15 минути след това. Считам, че е приемливо. Все пак, ползвал съм им услугата, ще изтърпя еднократно спамване.

Хубаво. Нека броим темата за такава с успешен завършек. Убеден съм, че спамът ще си тече и без отметка в бланката. Ще се окаже, че го има в общите условия... Вероятно, поради причината, че не си давал съгласие, ще искат писмена молба за отказ. Нали не си се съгласявал изрично?
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 14, 2009 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Чети бе - ЗЕС
Цитат:
Чл. 261. (1) Повиквания, съобщения или електронна поща за целите на директния маркетинг се позволяват само при предварително получено съгласие на потребителя. Съгласието може да бъде оттеглено по всяко време.
(2) Не се изисква предварително съгласие от потребители, когато:
1. изпращачът е получил данните за контакт в контекста на търговска сделка или при предоставяне на услуга на своите клиенти;
2. съобщението се изпраща за целите на директния маркетинг и реклама на собствени услуги на предприятието.
(3) В случаите по ал. 2, както и във всички случаи, когато не е получено предварително съгласие, всяко лице, което изпраща съобщения за маркетингови цели, трябва да даде възможност на всеки потребител да изразява несъгласие с бъдещо получаване на подобни съобщения.
(4) Лицето по ал. 3 е длъжно да изпълнява всеки отказ за получаване на съобщения за маркетингови цели.
(5) Изпращането на съобщения за маркетингови цели се забранява, дори когато са изпълнени
изискванията на ал. 1 - 3, ако не може да се идентифицира изпращачът или съобщението включва невалиден адрес, на който получателят не може да изпрати заявка за отказ от получаване на съобщения.

Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2009 12:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде от последните няколко дни.

Картата, за която писах все още не е регистрирана. След като не получих 50 мин нещо ми щтракна и се обадих на човек от системата. Приятел. Та с тази хартиена бланка въпреки че има подпис, печат и имената на служителя, извършил регистрацията нищо не става - компютърът ня я приема, защото системата им е била правена само за абонаменти и когато е правена въобще е нямало идея, че ще регистрират предплатените карти. Та от четвъртък 17.12 са направени промени в програмата и регистрацията вече може да става с каквото пише по закон. До днес, когато проверих повторно никой служител не си е мръднал задника и да въведе данните от бланката. Та утре пак ще се обясняваме.
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 26, 2009 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Код:
"1984" = 2010 - това е проблемът

Аз съм онзи сърдит млад човек, онзи, който избра да остане в страната си, защото намери смисъл в нея. Слушах достатъчно за „онези" времена преди 1989 г., сблъсках се с голямата промяна върху раменете на баща ми, който крачеше по студения площад. После разбрах достатъчно за тоталитаризма от разказите на родителите ми и техните родители. Малко по-късно почнах да правя разлика между демокрация и тоталитаризъм, между свободата на словото и Големият брат - Всевиждащото око.

Или си мислех, че правя разликата.

И тъкмо отпразнувахме 20 години от Голямата промяна, и съм на път да реша, че разлика няма. Една крачка, една-единствена крачка само трябва да направи МВР, и моята неприкосновена, лична свобода ще бъде отнета.

Онази свобода, заради която баща ми крачеше в студената зима. Заради която вървяха и много други. Електронната ми кореспонденция, глупостите ми във Facebook, SMS-ите и разговорите ми - сутрин, обед, вечер, нощем, призори, пролет, лято, есен и зима, ще бъдат контролирани от Големият брат, Всевиждащото око или все ми е едно от кого.

Има-няма три седмици, и народните представители ще трябва окончателно да си кажат тежката дума и да осъдят съдбата на моята свобода.

Предварвайки трите седмици, искам като (все още) свободен човек в свободна страна да кажа това, което мисля. Властта унижи баба ми, като не й даде 25 лв. за Коледа, защото пенсията й е 210 лв. Баба ми погледна на това с голяма усмивка и още по-голямо презрение. Ще мине без пуйка, портокали, банани, уиски, фъстъци, луканка, филета, торта и тем подобни глезотии, просто защото те не могат да заменят достойнството й. Тя е над тези неща. Ще си обуе дебелите топлинки и ще си чете книга. Пет пари няма да даде за Станишев, Доган и Царя или който там е виновен. И тях ще подмине с голяма усмивка и още по-голямо презрение. А поредните политически решения ще приеме кротко: „Всичко в историята се повтаря, запомни това от баба си".

Но не е там работата.

Предварвайки трите седмици, искам като свободен човек в свободна държава да заявя, че вали сняг, защото е зима и защото това е нормално. Не е нормално обикновеният човек, който трябва да отиде на работа, за да храни семейството си, да се тътри с часове по заледени пътища, километрични опашки и между снегорини, които "чистят" с вдигнати гребла. Не е нормално и да приема всичко това с иронична усмивка и тиха псувня. Защото, както беше казал един психолог, апатията е най-яркият знак за социалната депресия, обхванала обществото.

Но не е там работата.

Предварвайки трите седмици, искам като свободен човек в свободна страна да заявя, че изобщо не ме интересува някакъв си тип Гейзо ли, Мейзо ли - все тая - бил в Германия или не бил в Германия, пък не бил минал границата със Сърбия, пък поседял малко в ничия земя. Хич даже не ме интересува Маймуната, Бизона, Дебелия, Слабия, Червото, Гущера, Червея, Охлюва и не знам кой си какво и що. Все ми е тая кои са. Те са проблем на МВР, но МВР да не го решава, отнемайки свободата ми.

Но не е там проблемът.

Предварвайки трите седмици, искам като свободен човек в свободна страна да заявя: Когато (ако) Народното събрание одобри окончателно промените в Закона за електронните съобщения, никога повече в чат-а или в телефонните си разговори няма да кажа, че властта е силна на думи и слаба на действия, няма да критикувам и да казвам мнението си на висок глас.

Или НЕ - ще го правя и ще го правя още по-ожесточено, за да има смисъл оная зима преди 20 години. Ако трябва, пак ще застана върху раменете на баща ми, за да извикам отвисоко, че СИ ИСКАМ СВОБОДАТА.

Защото, ако ми Я отнемат, тогава малкия камък от Берлинската стена, отчупен от родителите ми, ще престане да бъде реликва и ще се превърне в сувенир.

Предварвайки трите седмици, искам ВСЕ ОЩЕ като свободен човек в свободна страна да заявя, че съм много ядосана. Доскоро се гордеех, че съм живяла твърде малко в „ония" времена, за да ги помня отчетливо и да усещам пораженията им.

Сега не се гордея с действителността.

Сега съм един млад сърдит човек, който не желае службите да знаят на кого какво съм писала, какви контакти имам и кога с кого общувам. И оправданието, че така МВР ще работи ефективно, не върви. Не желая никой да наблюдава живота ми.

Така разбирам свободата.

Да, точно така.

На 4 юли 1776 г. в Декларацията за независимостта американските губернатори заявяват: „Всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие".

През 1879 г. е гласувана Търновската конституция, чийто чл. 77 гласи: „Частни писма и частни телеграфически депеши съставят тайна и се броят неприкосновени. Отговорността на длъжностните лица за нарушение тайната на писма и депеши ще се определи по особен закон".

В Конституцията на Република България от 1991 г. пише: „Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име". (Чл. 32.)

И още: „Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени". (чл.34.)

Затова предколедно се ужасявам, че в 2010 г. всичко това може да бъде загърбено, зачеркнато, пренебрегнато и неглижирано, за да се върнем към оная фикционална (и не съвсем) Джордж-Оруелова "1984" година.

Защото там пише: „Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила".

Е в това всъщност е проблемът.

Автор: Деа Манолова
Източник: dariknews.bg
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=455746

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Дек 27, 2009 3:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми да така е, ама пък никой не ни задължава да си копуваме телефони и СИМ карти.
А иначе нали си има преносими радиостанции без регистрация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 8 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети