| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gost23 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 23:42 Заглавие: Маркер за платки |
|
|
Незнам дали темата е за тоя рездел, ама не знам за къде е Искам да попитам, след като предишния път се измъчих с експерименталната платка, сега съм решил да си направя печатна(смятах по метода с лазeрния принтер). Обаче има един проблем, не мога да си намеря гланцирана хартия Пробвах е една от един календар, ама не стана. Може би защото престоя един ден, ама и 30 минути държах ютията и пак нищо, така че трябва да е от хартията. И видях това - http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=226_229&products_id=11595&osCsid=e2e72067f55835d235d27d8a66f55f10 Чудя се дали да го поръчвам, някой пробвал ли е с такъв маркер, стават ли хубави писти...?
Блогодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 23:49 Заглавие: Re: Маркер за платки |
|
|
Toчно този не съм пробвал. Навремето преди.. 10 тина год съм правил с един по дебел беше и става но трябва като се мине 1 път после да се изчака да изсъхне добре и да се повтори.. Тогава в разтвор на син камък я разяждах и трябва да се внимава...Общо взето от домашните платки метова с тиксо и блажна боя си остана за мен най добре  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 23:56 Заглавие: |
|
|
| Гланцираната хартия от използвани етикети за лазерен принтер става перфектно! Върху нея не остава никакъв тонер след ютията! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 23:56 Заглавие: |
|
|
Ами с железен трихлород смятам да ецвам, ама ще поръчам пък каквото стане, не съм умрял за 5лвл.
Ам от де такакава голяма хартия А4? |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 0:09 Заглавие: |
|
|
Продават се навсякъде етикети за лазерен принтер А4!
Отлепваш етикета и използваш хартията.
А за ецване - кислол за 20 ст. литъра + малко перхидрол (от аптеката). |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 0:14 Заглавие: |
|
|
Щом ецваш с железен трихлорид значи ти върши работа всякакъв пермаментен маркер. Не виждам смисъл от някакви специални маркери.Аз лично харесвам тези на Faber-Castel иначе и с schnaider съм бачкал и пак става супер. Маркер ползвам от 5 години почти. По метода с ютията също права платки но и там винаги си помагам с маркера на места. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 0:27 Заглавие: |
|
|
| Ами имам такъв на шнайдер, ама просто е дебел и стават дебели пистите, а този е по-тънък. Иначе ме съмняваше дали няма да му стане нещо след FeCl3-то но може да пробвам да направя с него и по-тънки линий... То и шнайдер имат по-тънки ама са същите пари като този дет уж е специален... |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 1:01 Заглавие: |
|
|
В този няма нищо специално просто си купи един маркер с по-тънак писец, задължително пермаментен. Има маркерси с по 0,2-0,4 писец.Подобни маркери се намират за 1-2 лв. Няма смисъл от скъпи и специални и не знам си какви маркери. Проблеми има при ецване ако ползваш азотна киселина, защото тя е по агресивна.
Също така една тънкост при правенето. Ако окъсиш писти или пък искаш да са много малки пистите или да изтриеш нещо, може да използваш шило или нещо остро и да издраскаш ненужната част. Така съм прокарвал по 2-3 писти между изводите на интегрална схема. Оцветявам плътно и после с шило издрасквам, там където трябва да се ецне, и се получава супер. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Последната промяна е направена от the_bull на Пон Дек 14, 2009 1:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 1:04 Заглавие: |
|
|
Така ще направя утре и ще видим...
| the_bull написа: |
Също така една тънкост при правенето. Ако окъсиш писти или пък искаш да са много малки пистите или да изтриеш нещо, може да използваш шило или нещо остро и да издраскаш ненужната част. Така съм прокарвал по 2-3 писти между изводите на интегрална схема. Оцветявам плътно и после с шило издрасквам, там където трябва да се ецне, и се получава супер. |
Забелязах че после трудо се трие. Става също и с шкурка. А иначе за това с плътното оцветяване, ще ми трябва нещо по-тънко. Ама платката ми е такава, че мисля че няма да се наложи. |
|
|
 |
bojilkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 10:03 Заглавие: Маркер за платки |
|
|
| С гланцирана хартия става.Ютията на max.Платка, графичен оригинал принтиран,азбест хартиен и гладене около 1 мин.След това хартиения оригинал се отстранява под течаща вода. |
|
|
 |
|