| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 20:22 Заглавие: въпрос за трансформатор от руски телевизор |
|
|
Започнах да си правя лабораторен блок с напрежения индикаци и т.н. За целта ще ползувам трансформатор от руски телевизор.Трафа е още със целия захранващ блок и всичко си му е на мястото.
Въпросът ми е еднакви ли са на всички съветкси телевизори блоковете (на мен ми се струва, че да но ... ). Не съм сигурен за марката на телевизора, тикнаха ми само захранването в колата и ми казаха да почерпя само . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | еднакви ли са на всички съветкси телевизори блоковете |
Не. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
miro_mezdra Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
Блоковете са различни!!!!!
И да почерпиш. _________________ Skype - miro67_r |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 23:29 Заглавие: |
|
|
Ще почерпя аз Трябва да намеря първичната намотка и да меря напрежения ...  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 0:54 Заглавие: |
|
|
| Пусни една снимка-някой колега може да го познае и да каже къде е първичната- ще ти бъде по-лесно.А все още се намират някакви дрипави схеми от онова време. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 3:10 Заглавие: |
|
|
Е какво ще я търсиш първичната, нали е захранващ блок, а не само траф. Тоест вижда се къде са шините за капачката с шнура. Ако е за "Е-н706" имаш 380V, 190V, -240V, 30V-стабилизирано, 6,3V-променливо. Ако е за "Е-н714", имаш и 320V. Но без товар ще измериш 40V, а не 30V. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 9:43 Заглавие: Re: въпрос за трансформатор от руски телевизор |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | Трафа е още със целия захранващ блок и всичко си му е на мястото . |
Някъде там по желазата, ако е от цветен телевизор, трябва да пише БП-1, 2 или 3. Ако намериш такъв надпис лесно ще се намери и пълна документация |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 10:14 Заглавие: |
|
|
Той блока може да е още от УЛПЦТ,а може и да е от какво ли още не.
Питащия да качи снимки или поне да опише всички надписи от този блок и как изглежда/какво има из него.Така както е оформена сега темата е безсмислена и се гадае слепешката. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
На трафа (на хартиите с които са увити намотките) пише "ТСА-270-1" а на металната рама върху която е закрепен пише "БП-7" и има някаква емблема (прилича на емблемата на УАЗ ). Ако и това не помогна вече ще го снимам.
Извинявам се ,че чак сега пиша но нямах интернет до скоро. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 17:41 Заглавие: |
|
|
В прикрепения файл има схема на такова питание  |
|