|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 14:37 Заглавие: |
|
|
Добре де,ако намеря 2SD1803 ще ги сложа,но защо коментарите се въртят само около 5-10 амперови транзистори,дайте ако има други алтернативи,ако не намеря тези.Аз за това исках да намеря какви са оригиналните SMD (DK RN),което ще е добър ориентир за параметрите...
За диагностиката:Понеже нямам никакъв опит с тези лампи-как се разбира,че лампата е дефектна,или напрежението е недостатъчно,в случай,че нямаш друга да пробваш? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 14:41 Заглавие: |
|
|
Споко,ще намериш-те ги има във всеки магазин за електронни елементи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 18:17 Заглавие: |
|
|
Преди да тръгна да търся 2SD1803,пробвах с няколко от наличните в къщи(БГ).Работи с всички, някои греят доста, други по-малко,с някои напрежението сигурно е ниско защото свети по-слабо...Накрая с BD385 даде добър резултат.Все пак ще си купя 2 от препоръчаните,да имам...
Имам още 2 въпроса по темата:
1.Въпросния дисплей както казах вече е добре,но ако се вгледам забелязвам,че дясната му част е леко по-тъмна(плавно).То е почти не забележимо,може и преди да е било така,но все пак да питам-каква може да е причината,ниско напрежение,лампата или светоразсейвателя?
2.Преди бях споменал,че имам фотоапарат,чийто дисплей(2")не свети и може да е съща причината.Ако се окаже,че са транзисторите,какви да сложа,защото там определено няма да има място за големи? |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
| emhr написа: | | ....Работи с всички, някои греят доста, други по-малко... |
Зависи предимно от коефициента на усилване на транзисторите.
Трябва да намериш оптималното,за което е изчислена схемата,за да ги вкараш в режим.
Относно по-тъмния участък-може лампата да е потъмняла точно там,или ако е разглобяван дисплея да не е събран както трябва.Но е напълно възможно да си е така от магазина  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 13:36 Заглавие: |
|
|
Намерих време да търся препоръчаните транзистори едва по празниците,когато вече магазините не работеха и така и не намерих.Както и да е,както казах бях сложил BD385 и вече 2 седмици работи без грешка.
За фотоапарата за който споменах не се наложи вмешателство-незнайно защо куплунга за лампата беше изваден и далече от гнездото си... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|