| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 18:37 Заглавие: |
|
|
Процедурата я пише в даташийта на цветностния чип.
17кр. на маса и въртим.Кое според тебе е комина на едно ТХО
ТХОто има 2 комина-от единия излиза фокуса,от другия напрежението за втория анод на кинескопа.А то искренето си се вижда(в затъмнено помещение),както и по това че самата смола около комина е потъмняла.А и се чува.А ако толкоз не може да се разбере може да се дръпнат двата кабела и да се види дали няма нагар по тях.Въртиш черната/червената капачка настрани внимателно и вадиш барабар с кабела.
Като въобще не е задължително ако ти искри някой от комините да се отразява това на черно-бялото изображение във вид на някакви смущения.
Нищо не казвам-нито че е ТХО проблема,нито че не е.Просто давам насоки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 18:56 Заглавие: |
|
|
| Не съм разбрал, че това се има предвид под комин на ТХО не се вижда и чува пробив от ТХО. Това с даташийта съм го направил ефект няма. Като дам 17кр. на маса излиза 5.6в на 28кр. което показва работа на пал. Пускам сигнал от генератора на пал въртя тримера много бавно и все тая. С финната настройка премествам малко напред назад честотата но няма ефект. Разликата е, че като дам на маса 17кр. и усиля наситеността до край - започва леко да червенее и като се махне сервизния мост е идеално черно бяло и изчезват напреженията на 25,26,27,28 кр. Неразбирам защо се смотва видео сигнала на 15кр. Но утре продължавам - койзнай кава простотия ще се окаже. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 20:07 Заглавие: |
|
|
Казваш на 5кр. на платката влиза хубав FBAS и оттам насетне се сгомнясва...
Дръпни ето това да видим дали не е по-близко изпълнението до твоята цветност.
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/19269/grundig_cuc4510.html
С осцилоскопа и гледаш...Някой да не е ручкал извътре да е въртял клош-филтрите на входа?
Импулса от TDA2579 как е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 21:00 Заглавие: |
|
|
| Схемата е подобна но повече прилича на CUC4400 но и тя не е точна. Както и да е. Сигнала е добре ,подава се на базата на обратен транзистор на колектора се подава през резистор напрежение, диод в права посока от 28кр. на декодера към базата, а в емитера клош-филтъра към маса. има и разделителни кондензатори разбира се 100-220нф. И тогава се подава на 15кр. Та сигнала е добре до базата на емитера е смачкан и на него си не прилича. В момента несъм в сервиза но утре ще погледна тази TDA2579. Засега копая около Декодера. Телевизора е на тъщата и не са въртяни филтрите. Друго за което се сещам за кондензатора под макарата на клош-филтъра. За сега толкова. Пожелавам приятна вечер |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 21:17 Заглавие: Цветност в Grundig |
|
|
| Г-н Божилов е прав за комините но хубаво е и отдолу под платката да видите за нещо студено. Аз лично съм имал такава изненада .PALе много чувствителен на искрене . Чета че имате генератор той не може ли да се включи в AV режим имам предвид телевизора да отделят ако има някои проблеми в радиоканала .След това да се видят дали излизат цветоразликовите сигнали. Пък там има и СЕКАМ някои Ласпита имат превключвател за този стандарт. Секама според мен трябва да излезе ако филтъра за опознаването разбирай камбаната не е въртян. Поне тези неща могат да се диагностицират. На времето съм ремонтирал такава платка като извеждах от едно Електронче 12в санд кастъла и видео сигнала .Слагаш Ласпито след радио канала и всичко без видеоусилвателя се проверява. Платката я въртиш както си искаш и гледаш с осцилоскопа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 16:07 Заглавие: |
|
|
Цвета дойде . Кондензаторчето под макарата на филтъра си е прекъснало. Сложих 82пФ. Благодаря на всички отзовали се. Пожелавам приятно изкарване/не прекарване/ на коледа. |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 19:56 Заглавие: Grundig Т55-540 /super color/ - няма цвят |
|
|
| Имаш предвид във входните кръгове тези малките кондензаторчета в процепа на макарата? Някъде гледах май в енциклопедията имаше таблици за стойноста им. А пусна ли го на Секам през директния вход с някое Ласпи ТТ03 ? Аз имах преди година такова Сони нямаше цвят дори нов чип му купувах и той от тая серия. Оказа се спойка под шасито на плочката на потенциометрите за фокуса и ускоряващото масата студена спойка. И на секам работеше. Имам тук една схема на един телевизор Спектра там е много интересно как са го измайсторили няма закъснителни линии по малко бобини. Ако те интересува пиши ще ти я пратя.Радвам се че си се справил с проблема . Весели празници и честита нова година! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 13:58 Заглавие: |
|
|
Секам имам от тестера и само там. Пробвал съм го - реаботи. Точно за този кондензатор имам предвид. Гледах подобно на електрон 380 с ТДА4556. за това е такава стойността. . Тъщата ще гледа цветно SUPER COLOR вече е с цвят. |
|
|
 |
|