Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

пускане на асинхронен двигател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Въобще не съм срещал понятието "двуфазен",това че има пускова намотка не го прави двуфазен,а може и да няма тогава как го наричаме?И от къде идва втората фаза?Именно затова и се избягва понятието въртящо магнитно поле,а се нарича пулсиращо при монофазните
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Има или няма пускова не е от значение. В основата си трябва да има 2 пулсиращи полета дефазирани на определен ъгъл, от където и идва термина двуфазни. Защото намотка в еднофазна система никога няма да създаде поле, което да задвижи вала на мотора.Минимално се искат 2 полета за да започне да се върти вала. А по отношение на пулсиращо и въртящо, може би искат да покажат разликите защото обикновено в мотори, които се захранват от трифазна мрежа полето е кръгово, докато при еднофазните е елипсовидно.И аз не съм специалист в областта, но миналата година го учих и така ни учиха. Сега според мен всеки си знае, че се казва по някакъв начин и си мисли, че това е най=правилното. В едни книги се пише по единия начин в други по друг.
Изхождайки от на доцента логиката си мисля, че двуфазно е по-точно, но това си е мое мнение.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zahri
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: plowdiw

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви колеги получих тарсената схема още в началото за коет много благодаря, незнаех че това моторче е от грамофон. За колегата дет питаше как моторите работят на една фаза и имат пускова намотка обяснението е средна работа. при тези мотори от работната намотка се получават две магнитни полета право и обратно които наложени едно варху друго се получава пулсиращото затова мотора не се разварта. ако го завартим с рака в която и да е посока той се разварта защото се получава разлика в двете полета. За да не се налага човек да го разварта се монтира пускова намотка. Разновидности бол решения колкото искаш всички сами за себеси имат положителни и отрицателни страни. Още веднаж много благодаря за съдействието. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети