| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 8:27 Заглавие: TV GRUNDIG ST70-160 CUC1824-няма "високото" |
|
|
Накратко повредата е ,че не тръгва високото.Захранването тръгва на крушка и напреженията са добре само 16V са по слаби но виждам по схемата, че след като запали високото ТХО помага.Констатирах, че на STBY H-out изхода на цифровия/feature/ блок имам импулси с 15625 Hz но с малка амплитуда.Удобството в моя случей е че на масата до този CUC1824 имам CUC1852 изправен.На здравия тези импулси при стартиране си увеличават амплитудата, но си остават 15625.На повредения след старта от пулта честотата им става 120Khz.Веднага размених цифровите блокове-здравия TV работи, другия пак си увеличава честотата.Няма пулсаций в отделните вериги, но все пак смених електролитите в студената част и тези след LM317 на отделните напрежения включително и на 5V за STBY.След като не е цифровия блок и напреженията са добре не ми ражда главата къде да търся проблема.Също така проверих крайния и драйверния транзистори на ХО.Прекъснах пистата на H-out на здравия-дори след това импулсите си запазват честотата и високата амплитуда т.е. няма срив на генерацийте.При повредения амплитудата се запазва също, но честотата отива нагоре.Сменен 330/400V.
Моля за насоки в случая . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 8:57 Заглавие: |
|
|
А крайния транзистор за ХО как е? Оригиналния ли си е или сменян?
Опитай се да го пуснеш с откачена каскада и читав транзистор. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon
Последната промяна е направена от Фикри Нури на Пет Дек 18, 2009 10:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 9:18 Заглавие: |
|
|
| Първо бях откачил каскадата защото често дефектират, транзистора е оригиналния S2000 и е здрав.На здравия TV меря честотата на базата на крайния тр-р-15625 при откачена база,на повредения честотата е многократно завишена.Около драйвера сменени кондензаторите против дадено самовъзбуждане също така BDX43, но смятам ,че нещо възбужда цифровия блок. |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
| ivtv1 написа: | | Първо бях откачил каскадата защото често дефектират, транзистора е оригиналния S2000 и е здрав. |
Транзистора 100% не е оригиналния , и друго пробваи да махнеш платката за корекцийте и тогава го пусни без нея. _________________ 0882 077 996 |
|
|
 |
|