Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Епоксидна смола някой ползвал ли е скоро и от къде се купува
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gost23
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze написа:
в бензина и чакане

Колкото и да чакаш, няма разяждане. Аз съм лепил с нея една част на мотора ми точно която пропуска бензина от резервоара. Вече 4 месеца не ме е оставил Laughing така че мисля че колкото и да чакаш, няма да се разяде(вече с нещо друго незнам...)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си залееш платките с епоксидна смола , не след дълго ще плачеш Smile . Визирам свойството на смолата да си променя геометричните размери с времето ..... ако се сещаш за какво говоря Laughing .

Ако наистона са толкова "засекретени" Very Happy тези платки , намери непрозрачен силикон или нещо друго подобно Idea .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди много години ( да съм бил на 7 - 8 ) на Бтк то дуплекс кутиите ги модернизираха малко .... Не бяха от тия белите с 2 релета и един електролитен кондензатор ами едни малки черни който бяха заляти мисля с епоксидна смола, за малкото което успях да видя след мн изчовъркване на 2 дето ги хвърлиха понеже не подлежали на ремонт... Имаше някакви чипове и малки релета и 1-2 светодиода ако не се лъжа вече. Значи платката е сложена в кутията и е залята и после има капак. За това с геометрията не бях чувал.. Rolling Eyes Доколкото си спомням брат ми като правеше тримерите на TXO та ра после с епоксидна смола пак ги лееше.
п.п. milmar не, че са засекретени просто ми писна да си гледам схемите или много подобни в устройства родно пройзводство из някой гараж... то 4-5 пъти се е случвало ама не ми е приятно Sad
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Дек 21, 2009 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновената епоксидна смола се свива , деформира , а и често пъти напуква . Ако е върху платка - това се отразява и на самата нея .

Не знам в наше време доколко схемите са авторски , а не от нета , та да има начин а и смисъл да ги крием Laughing . Аз също се занимавам с производство , някои изделия в хиляден и отгоре тираж , но не съм трил чипове Wink .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 21, 2009 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
просто ми писна да си гледам схемите или много подобни в устройства родно пройзводство..(

Нещо марка, модел, снимка, предназначение, конкретно-откраднати идеи може ли ? Smile
Цитат:
...в наше време доколко схемите са авторски ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети