| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 16:29 Заглавие: |
|
|
Все пак модела не е ли neo tf-3201lcd _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 16:29 Заглавие: |
|
|
| Същия ефект се получава при липса на част от напреженията на Т-con платката. |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
| digital написа: | | Същия ефект се получава при липса на част от напреженията на Т-con платката. |
това ще го проверя , мерси
| pepi_voinishki1957 написа: | | модела не е ли neo tf-3201lcd |
да това е ама аз нямам база с дъмпове за ТВ занимавам се с компютри/аудио 
Последната промяна е направена от bucovalov на Пон Дек 21, 2009 16:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
Аз мисля че ако в тая платка е дефекта може да се поръча за 60-80лв,така че няма място за притеснения. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 16:52 Заглавие: |
|
|

Последната промяна е направена от bucovalov на Сря Юли 27, 2011 21:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 19:08 Заглавие: |
|
|
| Сигурен ли си, че тая платка не е заменена преди тв. да дойде при теб и, че е съвместима с модела и версията на панела, който ти пазиш в дълбока тайна? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 23:27 Заглавие: |
|
|
тайна няма тайна кажи какво да снимам /напиша и ще го направя
нали това е идеята да ви предоставя всичката информация и вие ако имате желание и възможност да помогнете снимал съм всички платки , лепенката на панела не се вижда на този етап на разглобяване
намерих платката в АСВО 135лв
позайграх сe с меренето на две от крачетата наречени LLV0-LLVO+ има съответно по високо и по ниско напрежение от всички останали което се колебае между 1-1.2в а на тези има почти 2 волта и 0.5волта което сръвнено е "десните" им копия е доста не в нормата ,аз ли бъркам или ?
ПС: опрях до това че между тези две крачета няма 100 ома както между всички останали обозначени RRV,LLV , "+,-"стигнах до връзките на матрицата и до там ги няма .........
и ето какво правят едни сто ома на подходящото място :
остана обаче линия с "шум" вижда се на снимката : нов проблем ?
моля не ме съдете за клиповете такова двд имаше в този плеар
пс странно но като сложих смд резистор и екранировката проблема се "задълбочи" старият проблем се появи но в по тесен вариант ........ като сложа 0.125 ватов телевизора се гледа..... |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 10:31 Заглавие: |
|
|
| Може да прекъсва LVDS кабела .Опитай да дублираш кабелите от Main bord до T-con Bord поотделно. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 10:48 Заглавие: |
|
|
| bucovalov написа: | | кажи какво да снимам /напиша и ще го направя | Може би това трябва да направиш;
Изкарай платката от тв. и подай захранване от външен източник на платката. С осцилоскоп измери въпросните сигнали LLV +/- , те трябва да имат размах около 2 V. като променят формата и поляритета си през определен период от време ( няколко секунди). Ако това не е така, измери съпротивлениятя на К.Т. на тия сигнали спрямо маса, то не трябва да е по малко от 90-100 ома. Ако всичко е наред, сложи платката и включи тв. и измери напреженията на К.Т. - Vcom-L , Vcom-R и VR-Vcom и напиши какви са. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 22, 2009 12:15 Заглавие: |
|
|
| сега не, може ли някой да ми каже защо смд 100 между лвдс0+и - (там беше прегорял и го нямаше намира се на свръзката с матрицата) и обикновен резистор дават такава разлика ? там е работата че дори да бях сменил т-кон платката нямаше да се оправи проблема, към маса всичките лвВ та дават 1.2-14к, помеджу си всяко + и - имат резисторна матрица 100 ома едната липсваше... |
|
|
 |
|