| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 1:31 Заглавие: Свързване на автокасетофон. |
|
|
Здравейте!
Имам радиокасетофонче в колата което за да ми помни станциите хаби ток и съответно като не си паля колата повече от 3 дни сега зимата, акумулатора пада и не ще да запали. В момента съм си вързал кабела който е към постоянните +12v към кабела който е след ключа за запалване, но по този начин като си изгася двигателя радиото си губи настройките и е доста не приятно.
Искам да си сложа някакъв ограничител на напрежение преди касетофончето. Примерно като напрежението на акумулатора падне под 12v да се спре подаването на ток към въпросния касетофон.
Първоначално мислих да го направя със стабилитрон, но пък той ще спре подаването на ток и като напрежението се покачи.
Та ако някой има идеи как мога да реализирам въпросния ограничител по напрежение моля да ги сподели  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 1:51 Заглавие: Re: Ограничител на напрежение. |
|
|
Няма ли 2 кабела за + единия за паметта а другия силов? За паметта го даваш директно на + а другия през контактния ключ. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 2:01 Заглавие: Re: Ограничител на напрежение. |
|
|
Да, два кабела има.
Бях направил точно както го описа, но явно през кабела за паметта минава доста ток и акумулатора сега зимата пада.
Искам на кабела който е за паметта да сложа въпросния ограничител, така че ако си оставя колата за по-вече от 3 дни пред блока да може да запали, а не всеки ден да слизам да я препалвам. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 2:22 Заглавие: Re: Ограничител на напрежение. |
|
|
Ама то неможе да е оригинално така! Или имаш някъде утечка или кастофона нещо не е наред! Там попринцип е няколко мА консумацията.... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 2:27 Заглавие: |
|
|
| А сигурен ли си че акумулатора ти е читав? Защото точно това време показва кои е наред и кои е за смяна ... От колко време е тоз акумулатор. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 2:29 Заглавие: |
|
|
Да това го пропуснах ама си е много вярно  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 2:32 Заглавие: |
|
|
Акумулатора е читав.
На около 6 месеца е.
Просто касетофончето дърпа ток пък и нищо не пречи да го сложа един ограничител, но не знам как точно да го реализирам. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 8:44 Заглавие: |
|
|
Ами измери с един амперметър колко консумира в изключено състояние и ще ти стане ясно дали от него е проблема. Акумулатора нищо не пречи, че е на 6 месеца да е в него проблема и особено ако е Монбат. Ако касетофона ти консумира доста ток значи има проблем в него и ако питаш мен по добре си вземи друг и не се занимавай да правиш нищо друго все пак вече се намират за 15-20лв. втора употреба. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 9:24 Заглавие: |
|
|
Не е възможно акумулатор на 6 месеца да пада от 3 дни стоене.
ЦД/Радиокасетофон или каквото имаш не хаби повече от 10-15мА докато е в стендбай режим.Простата сметка показва че за 72 часа при тази консумация ще изхаби под 1А/ч..... |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
Възможно е на служебната кола за 10 месеца ни смениха два акумулатора И сега с третия вече няма проблеми. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
|