|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krisku Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:17 Заглавие: Колко мога да взема за дъно с изгорял южен мост? |
|
|
Привет, днес си купих ново дъно и момчетата в магазина ми предложиха да им продам дъното. Та, реших да го продам, реално каква цена мога да им искам (те казаха аз да предложа) въобще не искам да взема максималната, просто да избия малко парите от новото дъно. Дънцето е: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1757
Дефект: изгорял южен мост |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
До колкото знам неработещи дъна се изкупуват за по 10-тина лева.Дай на лично къде се изкупуват,че имам две дънца.
Благодаря предварително |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:44 Заглавие: |
|
|
| Няма по-добро от Gigabyte... Не че е невъзможно, ама сигурен ли си че е изгоряло? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:34 Заглавие: |
|
|
Този модел конкретно (с този южен мост) е проблемен, доста мнения прочетох в интернет. Проблемът в повечето случаи се получава следствие статично електричество и не/неправилно заземена кутия (преден панел в повечето случаи), но може и следствие късо в УСБ кабела. Реално пробвахме всичко:
- мерихме напреженията от захранването, всички стигат ДО дъното
- пробвахме с ново захранване - същата работа
- пробвах с нова RAM - не пали
- без видеокарта - не пищи
- и най-интересното, без закачена видеокарта, със/без RAM при включване на компютъра чипа грее (започва да пари) до няколко секунди, като не спира. Пробвах на друг компютър (със същия чип) - там нямаше такива проблеми, дори след двучасова работа южния мост не беше топъл като моя след няколко секунди работа.
Мисля, че ще вземат повечко от 10лв, ако намерят някъде работещ чип и станция, за да им го сменят реално става уникално дъно, потвърждавам мнението, че е желязно, 5 години работи без проблем, дори един кондензатор не е сменян по него...
А за питащите, от Свищов съм, не си струват разходите да продадете вашите, мисля. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
| krisku написа: | | Мисля, че ще вземат повечко от 10лв, ако намерят някъде работещ чип и станция, за да им го сменят реално става уникално дъно, потвърждавам мнението, че е желязно |
Уникално е БИЛО когато е работило.Сега е една купчина части,за скубане,като му притрябват на майстора в сервиза.Точната думичка можеш да си я харесаш по избор-скраб,баберек или нещо от сорта.
А като толкоз държиш на него-па намери си чип,смени го и пак ще стане уникално. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:56 Заглавие: |
|
|
Идеята ми беше съвсем друга, всъщност наистина трябваше да говоря в минало време, но както и да е. А това магазинче е адски малко и единственото нещо, което видях беше поялник, с който предполагам сменят кондензатори, ако наблизо имаше човек който може да ми го смени - щях да отида там, а не да давам 100лв. за ново дъно. Както и да е, дано с новия AsRock изкарам доста...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|