|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 16, 2009 22:26 Заглавие: Продавам няколко радиолампи и трансформатор |
|
|
Продават се:
2бр. 6Н5С - пускани са само за 5 минути за проба. Цена - 6лв/бр.
2бр. ECC83 RFT - не работили - 5лв/бр.
2бр. магически очи 6Е1П - не работили - 5лв/бр.
Руски трансформатор, подходящ за лампов усилвател с диодно изправяне. Първична 220V. Вторични: 220V/~110mA + 6,3V/~1,5A. Цена - 40лв. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 17, 2009 9:53 Заглавие: |
|
|
2бр. магически очи 6Е1П - не работили - 5лв/бр
Тези лампи ги купувам.
Подробности на лични. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 21, 2009 19:40 Заглавие: |
|
|
6Е1П - продадени
ECC83 - запазени
Нова цена на трансформатора - 30лв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 19:19 Заглавие: Re: Продавам няколко радиолампи и трансформатор |
|
|
| al_bundy316 написа: | Продават се:
2бр. 6Н5С - пускани са само за 5 минути за проба. Цена - 6лв/бр.
2бр. магически очи 6Е1П - не работили - 5лв/бр.
Руски трансформатор, подходящ за лампов усилвател с диодно изправяне. Първична 220V. Вторични: 220V/~110mA + 6,3V/~1,5A. Цена - 40лв. |
Никак не ми се искаше да пиша тук за проблема,но се налага тъй като не можахме да се разберем на лични и този проблем може да го има и друг съфорумник.
Закупих 2 бр.лампиЕСС83 от въпросния господин.
Те бяха обявени като неработили ,тоест нови.
Оказа се че са стари-изтрити съвсем надписи,разхождащи се частици
в балона ,нагар върху слюдените дискове,следи по пина от цокъла.
Разбира се аз ги пратих обратно.
Коректно би било продавача да се извини и да си поеме обратно стоката със съответните разноски.Но господина не желае.
Тук мисля ,че са се събрали сериозни хора готови да си помагат в общото хоби.
Не може в името на печалбата от някой и друг лев да постъпваме по този некоректен начин.
Аз така го разбирам.
А Вие? |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 19:45 Заглавие: |
|
|
Определено е така!Ако всеки вземе да хитрее "на дребно",то всички губим,не си струва за 10-тина лева,жалко е  |
|
|
 |
Till_Lindemann Активен потребител

Регистриран на: 28 Май 2009 Мнения: 73 Местожителство: Пазарджик/Пловдив
|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:35 Заглавие: |
|
|
| Мислех да купя 2те бройки 6Н5С но вече се разколебах дали да ги копувам.и все пак не е зле да изчакаме дали ще се оправдае по някакав начин,може да има и друго обяснени е |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 20:57 Заглавие: |
|
|
| Till_Lindemann написа: | | .. може да има и друго обяснение |
Има друго обяснение и то е, че въпросният човек умело си спестява някои доста важни подробности, за да ме злепостави. Каква е истинската история:
Господина прояви интерес към лампите ECC83, които продавах за 10лв. Изпратих му ги до офис с наложен платеж с условието да може да ги отвори преди да ги плати. Пратих му двете лампи и една друга - работила, като подарък. След като ги получи ми писа ЛС, че иска да ми ги върне, защото според него били работили и били с изтрити надписи. Да, вярно е, че надписите им бяха изтрити, но това са лампи на може би повече от 30 години. С времето боята на надписите е остаряла и е паднала. Също така нямаха кутийки, което не вярвам да представлява проблем. Но лампите не са работили дори за минута и всеки с лампомер би могъл лесно да го докаже. След като не се разбрахме с въпросния човек, аз приех да си взема лампите обратно и да му върна парите - 10лв, като сумата за транспортните разходи по връщането ще е за моя сметка, т.е. не само че няма да спечеля от лампите, но дори ще си извадя 5-6лв. от джоба. Тогава той започна да се пазари за парите и понеже лампите му излезли 15лв, заради куриера, щял ми ги върне с 15лв, наложен платеж по тази причина. Тук вече не издържах и му казах, че няма да си ги взема обратно. Не съм за 5лв, както надявам се стана ясно, просто човека прояви доста голямо нахалство. Исках да постъпя максимално любезно и честно спрямо него, но при все това, не мога да се разкарвам всеки ден до офиса и да харча бензин и пари за куриери, само за да угодя на някой, без да имам вина. Освен това, както вече написах, той имаше правото да прегледа пратката още в офиса на куриера, но явно не го е направил. Откъде тогава аз мога да съм сигурен, че човека просто не е сменил лампите с други, стари и използвани? За 10лв никога не бих се излагал така, още по-малко на празници, но това е положението. Няколко човека от този форум са купували неща от мен, както и аз съм купувал, и ще потвърдят, че съм коректен. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 21:17 Заглавие: |
|
|
При положение че е била ползвана и тая опция "отвори преди да платиш" не виждам някой да има вина.Имаше една хубава приказка "Очи гледали,очи плакали".
Ще изчакам и пламенхар да пусне едни снимки на лампите,както и да ги качи на лампомер.Мисля че малко се преиграва и драматизира и се намесва пак хай-фи гурувщината с това "нова ламба/стара ламба".В крайна сметка важното е да работи без никакви проблеми и да има отлична емисия.Освен ако няма да ходи на изложба.
Ама аз продавам генераторни мощни от 60та година и досега не са пускани.Да бе да,нали някой ги е взел да прави нещо с тях.Хич да не е поне някой тренинг им е правен.Е та те нови ли да ги пиша или стари?
Ако са пускани-лошо,щото ще се каже че имали надрано по крачетата.Ако не са пускани-пак лошо,щото ще каже че не им е правен тренинг.И като ги ручне директно на номиналното високо ще има ряу.И пак продавача ще е виновен,щото сигурно ще каже че не са съхранявани правилно.
Абе на българина угода няма. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Silversound Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 10:20 Заглавие: |
|
|
Till_Lindemann,имам такива лампи.
Писал съм ти лично. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|