|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 14:08 Заглавие: |
|
|
Ето това беше повредата. Повтарям, че и мен ме учуди. При София 21 и клонингите никога не ми се е случвала такава повреда, а съм ремонтирал доста от тях на времето! А всъщност не би трябвало да ме учудва щото при едни Goldstar или LG-та бяха, точно кондензатор на това място, само че 1uF, им е честа повреда, причиняваща изключване в StBy. Но честно казано тук това ми беше последното предположение за причина за повредата. И го усетих малко по случайност, а трябваше още веднага да хвана осцилоскопа, който ми показа къде е болежката. Иначе бобини имам, стари, но работят, но не беше от тях, даже ТХО-то смених, но не беше от него. Сега ТВ-то бачка като слънце (което замазва при повечко яркост ), но това да му е кусура... _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petrov71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 18:29 Заглавие: Re: "София22" с изтощен кинескоп |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Засега съм решил да му "подсиля" отоплението. Колко навивки да му сложа на ТХО-то? | Преди това пробва ли с изкричка на катода става почти като нов без да вдигаш отоплението издържа повече.Стария хляб |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 1:07 Заглавие: |
|
|
Пробвах, не се получи за съжаление. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 3:00 Заглавие: |
|
|
А, Иване тази повреда се е случвала на колеги, казвали са ми. На мен не ми се е случвала. Можеш да сложиш звънчев траф на отоплението. Някога често го практикувахме. При Жоро Наков доскоро имаше такива кинескопи, може и сега да има. Мои хора също имат такъв съвсем нов резерва, която не им трябва отдавна. Но как ще го носиш от София, не знам. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 10:09 Заглавие: |
|
|
А, не, приключих с тоя дарак! Не са си го взели още, но няма да го правя повече нищо. И без това два три дена ми отне. Е не съм се занимавал само с него, но с такива вехтории вече ми е писнало да се разправям. Даже малко комично - пробвам го аз, излязох навън да се поразходя и по едно време го гледам през прозореца дали работи и понеже съм свикнал да видя цветна картина - гледам черно- бяла и си викам - о, не само пак някоя повреда - изчезнал му цвета! Няма да го пипна повече - докато загрея че тоя си е черно- бял минаха няколко секунди в които ме обзе яд, че трябва пак да го отварям!!!  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|