| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danchev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 18:08 Заглавие: |
|
|
Добре де ябълки, круши, аз не претендирам за никаква точност на терминолигията, която използвам тъй като познанията ми са абсолютно базови. Просто обяснявам с думи прости какъв е казуса и питам имате ли идея  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
| Все си мисля, че пътя за решаване на проблема е друг - минава през смяна на уреда. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 20:58 Заглавие: |
|
|
Идеята е че може би уреда е дефектирал .Според мен не може по информациония кабел да си вървят някакви 5 волта .То добре че колата е устискала до сега.Правилният път е да се види какво излиза като информация от тая сонда.В потребителската книжка или указанието към уреда би трябвало да пише какъв вид информация ще влезе в уреда .Идеята на този уред е да отчита инфото на тая сонда а не да и пречи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 24, 2009 23:54 Заглавие: |
|
|
5 волта спрямо какво? Би трябвало входа за ламбда-сонда на тоя уред да е диференциална двойка... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 1:42 Заглавие: |
|
|
| И аз мисля че уреда е неизправен. Сондата вади напрежение между 0 и 1 Волт. И изхода е високоомен. В линка към прибора пише че не влияе на ламбда сондата. |
|
|
 |
danchev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 6:02 Заглавие: |
|
|
Колата не съм я мъчил, правил съм само проби и веднага след това уреда се откача. Не е дефектирал, в интернет намерих и други закупили си същият уред и със същият проблем. Защо има 5 волта трябва да питаме китайците Както пише grizzly сондата подава сигнал между 0.1-1 волт с пикпри пълна газ и пускане на педала 1.05
Нямам намерение да го връщам тъй като не съмот София и разходите ще са неоправдани, тъй като за 30 кинта мога да си купя по прост и доказано работещ уред. Точно и затова търся начин да го подкарам без да пречи на колата. Иначе си отчита и то повече от добре, само как да спра тия проклети 5 волта  |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 16:03 Заглавие: |
|
|
| Ами отвори уреда и виж как е направен входа. Ако има някой резистор към + захранване го махни и виж дали ще работи без него. Това е. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 16:23 Заглавие: |
|
|
| Това е единствения начин ! |
|
|
 |
danchev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
| Мхм, ами най вероятно ще го отворя, но тъй като е капсулован и ще се реже съм го оставил като последен вариант. Четох в интернет за диоди на Шотки, които били с изключително малък пад за разлика от силициевите, някой има ли предства колко ще е пада на 1 волт примерно, защото ако е от порядъка на 0.1 ме устройва. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
Ново двайсе
Написаха ти няколко смислени предложения какво да се направи на първо време, ти намесваш неща които явно не разбираш.
Темата заминава в говорилнята. |
|
|
 |
|