| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:00 Заглавие: Дистанционно за AIWA SE2130KH CHASSIS CP385 *Решено* |
|
|
Дистанционно за AIWA SE2130KH CHASSIS CP385.
Оригиналното дистанционно е RC-AVT02 което пробвано на "тестер" казва че работи, ама на телевизора не ще. Телевизора работи с Pilot Supertel с два кода, и то 466 и 616. Кодът 616 испълнява повечето от функциите ама не работат цветните бутони с който трябва да влизам в сервизен режим.Преди мен някой колега е презаписвал паметта и сега не съм сигорен че паметта е от AIWA, ами от друг ТВ , примерно DAEWOO, JVC или някое друго изделие ?
Въпросът ми е дали за AIWA, DAEWOO, JVC итн...CHASSIS CP385 дитанционното е също?
В момента нямам ново RC-AVT02 или нещо подобно за AIWA  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил...
Последната промяна е направена от tomazo на Нед Дек 27, 2009 22:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:13 Заглавие: Re: Дистанционно за AIWA SE2130KH CHASSIS CP385 |
|
|
| tomazo написа: | | ....Въпросът ми е дали за AIWA, DAEWOO, JVC итн...CHASSIS CP385 дитанционното е също? |
Не е.
При тези шасита в младшите адреси на EEPROM-a му "се казва" като каква марка ще работи (съответно с какъв пулт/кодировка).
Кодовете които си посочил са за пултове на Daewoo със съвсем друга кодировка. Така, че вероятно неговия си пулт - работи, а са омотани нещата с "наливането на дъмпове по шаси".
Edit: Дори и да влезеш в сервиз като на Daewoo, това няма да помогне. Няма достъп до тази промяна. Търси дъмп или "разръчкай" младшите адреси на паметта. Все ми се върти нещо по спомен, че беше в (или до) първите 4 клетки. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:39 Заглавие: |
|
|
Благодаря RC , информацията е много полезна , ще търся дъмп за AIWA SE2130KH CHASSIS CP385
ПП. Ако някой колега има сигорен дъмп няма да тежи...  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:56 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с този. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:56 Заглавие: |
|
|
| Пробвай този. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря на уважаемите колеги RC, old4 и helios ...Телевизора работи си и с двата дъмпа с лека корекция само с Vshift i Vamp...
Работи с неговото си дистанционно RC-AVT02 _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
| tomazo написа: | | ...работи си и с двата дъмпа с |
Друго не може и да бъде
Поздрави на всички!  |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
Здрасти emoome погледнах "от око" ама нямъх толко време да сравнявъм двата дъмпа, и ако си помислих че са идентични, което се оказа точно сега като се "споредиха"... _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 9:52 Заглавие: |
|
|
| tomazo написа: | | че са идентични |
само ние с helios си знаем защо ! |
|