| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teoteodor Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
Снимки утре ще кача,Нз какво очакваш ,Модела е Futaba skysportt 6 T6YG,72 mhz,6 Канална тримери за всеки канал реверс ,както казах нови акумулаторни батерий,Възможнос за свързване към симулатор или към друга апаратура учител-ученик,С нея вървят 4 сервото мисля че бяха с мощност оклоло 4 кг модела е Tower Hobbies std ts-53.Кум тях вървят всякакви различни такива кръстати работи с дупки имам много от тях ,Приемника е мини и е няколко грама става и за по леки модели,
Ето обещаните снимки съжелявам за качествето при сериозен интерес мога да намеря друг фотоапарт и пак да я снимам Линк |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 20:56 Заглавие: |
|
|
Трябва ми обратна връзка на сервото. Щом е на 72 мегахерца, то едва ли има. Качи все пак снимките. Може да взема двигателчетата и другите неща. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 21:31 Заглавие: |
|
|
| Качил съм снимки ако не си забелязал ,Няма обратна връзка ама и не мисля че с тея сервота би било възожно ,Ако не е тайна за какво ти е нужна обратна връзка |
|
|
 |
nkk Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 23:53 Заглавие: |
|
|
Зависи какво разбирате под обратна връзка . Всички съвременни сервомашинки имат тримерпотенциометър , който се използва за обратна връзка.Чрез него електрониката "знае" положението /ъгъла/ на оста на машинката и го поддържа в съответствие със зададения от ръчката на предавателя дори и когато външно усилие се опитва да промени положението на оста.
Ако имате в предвид ДВУПОСОЧНА връзка - от предавателя до приемника в моделчето и обратно , то опасявам се че дори и някои от апаратурите за по над 1000$ нямат тази възможност. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 12:44 Заглавие: |
|
|
| еми аз останаха с убеждението че иска двупосочна връзка и не знам за какво му е ножно но той си знае иначе тази апаратура която имам е пропорционална и има обратна вр. знае в какво положение е оста не сервото. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 17:27 Заглавие: |
|
|
Изисква се двупосочна връзка. Т.е., обвързани серводвигатели при модела и при управлението. Нужна е, защото реално усилието на въздействие предопределя желаната треактория, когато говорим за въздух и крила. Колко е ъгълът на отместване, зависи от 100 неща, като 50 от тях са със стойности за които може само да се гадае. Резултатната обаче е сила и тя се усеща с пръстите.
Извинявам се, че съм закъснял с отговора, но движа и разни други въпроси. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 21:16 Заглавие: |
|
|
До колкото разбирам обратната връзка също трябва да е вързана за някакъв механизъм,който да създава натоварване на пръстите.Не съм наясно с тези неща.Но в училище преди ползвахме селсини за обратна връзка.Но това беше с жици.  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 21:59 Заглавие: |
|
|
Може да е и серво мотор за създаване на усилието. Представи си, че си разменил местата на енкодерите. Малко е особено за възприемане на първо четене, но с рисуване става.
Базата за ведом и водещ беше някога със селсин двигатели. Така бяха направени много антени. Реално съм го виждал и ползвал на UB4LWA. Ама там беше радиоклуб на авиационен институт и имаше и от пиле мляко. Лошото беше, че интересите ми се свеждаха до водка&бляди на този възлов момент.
Има скъпи управления за модели, които работят точно на този принцип. За съжаление, наистина са скъпи.
Иначе е необходимо за да "чувстваш" процесите. Реално може да се ползва за "полумащабен" тренажор. Полу е защото имаш реален движещ се обект и въздействието и реакцията се формират от реални въздушни потоци. Тренажор, защото все пак си на безопасно място на земята.
Принципно, ще трябва да си изчистя някои моменти на хартия. Дали някога ще тръгна да го правя е въпрос изключително спорен, но пък може някой ентусиаст да поработи паралелно. Знае ли човек? Въпрос на споделяне е, а ако се стигне и до разбиране на споделеното, все някой ще му стане интересно и ще вкара някоя и друга кинта. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 21:04 Заглавие: |
|
|
| Да споделя и още нещо за което се сещам.Тъй като връзката трябва да е двупосочна и в реално време,дуплексния филтър ще е задължителен.При честоти под 200 мегахерца самолетчето няма да може да вдигне само филтъра.Тъй като са доста обемисти.Сигурно честотата трябва да е над 400 мегахерца,а най добре ще е към 800.Не си ли мислил за някоя разработка с GSM модули.Поне не са скъпи. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 0:50 Заглавие: |
|
|
На фабричните устройства честотата е на 2.4 гигахерца. Каналите са цифрови. Само си търси свободни. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|