| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 10:31 Заглавие: Въпрос за зарядно на GSM |
|
|
Наумил съм си да си направя зарядно за GSM за колата (по-конкретно за Siemens A50),обаче не знам за какво е третия пин на буксата за зарядното,предполагам е някакъв контрол на зареждането и ако е така,как да го включа и него в схемата,или мога да мина и без него?
П.П-Мисля зарядното да е съвсем просто- с LM317. _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 11:01 Заглавие: |
|
|
Разходи се до магазин по 1лев. Не си струва да се занимаваш. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 11:17 Заглавие: |
|
|
Не слагай линеен стабилизатор на зарядно за GSM от горчив опит ти казвам . Сложи някакво DC2DC примерно с MC34063A + 1 дросел, 1-2 кондезатора и няколко резисотора. И не забравяй ценерите на изхода да не стане гърмеж и един диод на входа за поляритета.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 11:36 Заглавие: |
|
|
mitaka_1,някак си не ми вдъхват доверие тия от левчето,ама като вариант става
DJ69VN-от чисто любопитство,какво стана след използването на линеен стабилизатор?
П.П-И вс епак не разбрах,мога ли да мина без да използвам третия пин т.е да подавам само на + и - напрежението за заряд? _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 12:42 Заглавие: |
|
|
С един Ericsson го бях правил и 7805. То си работеше но искаше прекалено голям радятор стабилизатора и прегрявяше... Накрая изпатка. Добре че имаше ценер в изхода и предпазител на входа. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 13:14 Заглавие: |
|
|
Аха,а последно тоя пин мога ли да не го използвам? _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 13:16 Заглавие: |
|
|
На 317 ката от него се задава с резисторен делител изходното напрежение... ползваш стандартна схема от пдф а на чипа и си смяташ резистора за необходимото изходно напрежение по формулката или от някой online калкулатор. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 13:23 Заглавие: |
|
|
Отдавна са сметнати .Мъчи ме само това ,че на конекторчето на зарядното,където влиза в телефона има 3 пина изкарани- маса,+ и още едно,което според моите науки,би трябвало да служи за контрол на зареждането ,ама може и да бъркам.Въпроса ми е ,може ли само на маса и + да подавам напрежението от регулатора а третото краче да не се използва? _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 13:33 Заглавие: |
|
|
Ааа аз не съм те разбрал ами пробвай без него то ще стане ясно.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 15:55 Заглавие: |
|
|
Ето сега една задачка-закачка .Оказва се,че кабела на зарядното е двужилен т.е третия пин за който питам не е свързан никъде,или някъде из самата букса.Направих си регулаторчето със 7805 (мерси ,че ме подсети,че за него не се бях сещал ),има си 5В на изхода,обачеее не иска да зарежда,каквото и да правя .Сега премерих на зарядното на празен ход дава близо 9 волта и се чудя,дали пък да не иска по-високо напрежение и само да го преобразува,макар че на зарядното пише 5В,400мА
Да не пиша нов пост-сега изпробвах с едно регулируемо захранване и дори и да увелича малко напрежението т.е малко над 5В пак не ще.Явно си иска не съвсем право напрежение :Р.Интересно ми е на каква честота горе-долу бачкат тия зарядни и ако избича едно мултивибраторче на тая честота и после изправя и филтирирам напрежението от него,дали може да има ефект  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|