| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 0:19 Заглавие: SAMSUNG C5212 се рестартира сам |
|
|
Писна ми да рзнасям два телефона и си купих гореспоменатия телефон с две SIM карти. Веднага се прояви следният дефект: при изходящо повикване телефонът се рестартира. Насрещният абонат получава повикване, но не може да осъществи разговор. При опит той да се свърже с мен, също не се получава, защото докато моят телефон се рестартира, съвсем естествено не може да приеме разговор. Същото се наблюдава и при входящи повиквания - звъни и се рестартира. Два пъти го носих в магазина за рекламация, два пъти ми го връщаха като ремонтиран, но нещата не са се променили. Доколкото мога да определя правени са промени в софтуера (по-малък брой мелодии и фонове на екрана), но очевидно проблемът не е в това. Някакви идеи и препоръки? _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 18:59 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно са му сменяли версията на софтуера за да видят дали не е от там но проблема е най-вероятно хардуерен. Носи го пак, на самсунг слушалките с 2 карти работят що годе прилично, не би трябвало да прави така.
Според мен ако не е от кофти батерия най-вероятно е нещо по RF стъпалото... |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 19:08 Заглавие: |
|
|
Най вероятно проблема ти е софтуерен.
В магазините обикновено не правят нищо, най -много ресет след което ти го връщат като "ремонтиран".
И така докато не ти писне и го занесеш в свестен сервиз и си платиш за да ти го оправят.
За всеки случай си провери с *#06# какви са ти IMEI -te.Дали отговарят на тези от стикера. |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
Не съм съгласен но както и да е. За повечето от по-младите колеги света е софтуер и първо пробват от него понеже си мислят че всички беди са от там. Аз лично не съм виждал телефони от споменатата марка да страдат от софт (мнооого рядко, по скоро изключение) за разлика от доста други
Нека човека си ползва гаранцията, носенето в друг сервиз и диагнозата "не става" ще означава една студена вода за него! |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 20:37 Заглавие: |
|
|
Има вариант и да е удрян телефона но доколкото разбрах е нов.
По скоро съм за софт защото няма как да го определим.
Затова му препоръчах да провери IMEI-те.
Работим по описание на проблема от трети човек.
А много често описанието на клиента се различава от действителните проблеми.
| milenjs написа: |
Според мен ако не е от кофти батерия най-вероятно е нещо по RF стъпалото... |
Когато е RF стъпалото т.е. крайното стъпало обикновено дава празна батерия ненадейно при разговор.
Виж ако е RF процесор тогава може да се държи по този начин но при samsung това е изключително рядко "явление".
Поне аз не съм го срещал в близките 2 години.
Сега се сещам, че преди години имаше такъв проблем с няколко модела на samsung Е800, X600, X100, това се получаваше поради нарушаването на вълновото съпротивление на изхода на крайното стъпало т.е. Екрана на задния капак на панела си променяше съпротивлението на метализацията (било то от корозия или влошаване на контактното съпротивление) от там разсъгласуване на изхода и стъпалото "блъскаше" енергия в RF процесора. и рестарт при разговор, но това е много стар проблем, който samsung го решиха и даже го публикуваха в бюлетин.
Не вярвам да повтарят стара грешка отново. |
|
|
 |
makaveliitali Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 04, 2010 8:45 Заглавие: Re: SAMSUNG C5212 се рестартира сам |
|
|
Имал съм в сервиза същия проблем но с Нокиа 5530 - проблема се оказа в захранването.
Надявам се да съм ти бил полезен. За повече инфо 088 545 04 04 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 04, 2010 10:44 Заглавие: |
|
|
Аз си мисля за батерия или лош контакт.
Навремето имах мобифон - Sigma Gold. Смених му акумулаторите с C.F.L. (нови) - точно по същия начин се държеше. Имат доста високо вътрешно съпротивление, макар че може би имат капацитет. Сложих други някакви (от Пасат, само не помня какъв цвят) и всичко заработи както трябва.
Като боднеш осцилоскопа на захранването и видиш колко спада в момент на предаване ще стане ясно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 04, 2010 19:22 Заглавие: |
|
|
Благодаря на отзовалите се, но засега не мога да измеря нищо, тъй като телефонът вече втори месец е все още някъде по сервизите. След третата рекламация имам уверението, че ще бъде сменен с нов. Все пак ми се струва, че ме чакат още ядове...  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|