| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Питащия Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 16:42 Заглавие: теевизия и програми |
|
|
Я да си питам дали има джаджа с която да мога да позная на кой канал работи даден телевизор от разстояние?
За начало да кажем 1-2м. _________________ само си питам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 16:44 Заглавие: |
|
|
Ами вземаш една стъклена топка и си готов  |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 30, 2009 23:07 Заглавие: |
|
|
| Ако работи с антена, чат - пат може да ти се помогне... Да го забиеш на определен канал имам предвид...С кабелна телевизия е зор от разстояние... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 0:48 Заглавие: |
|
|
Aми да може ако е настроен примерно на 24ти канал, ще усещаш, че не те облъчва толкова от ботев връх, защото входното стъпало поглъща от енергията. Другия вариант е да виждаш или чуваш в стаята в която е телевизора.
Иначе какво имаш в предвид, това има ли общо с темата за следене на програмите на хората. По принцип може да се направи. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 1:03 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме, че Питащия иска да разбере, дали " комшиите " или децата му гледат " медицински " филми.  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 9:21 Заглавие: |
|
|
| Някаква идея която ми идва е да хванеш на каква честота му работи осцилатора, и от там да познаеш на каква приема. |
|
|
 |
Питащия Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 10:51 Заглавие: |
|
|
Тва за осцилатора и аз си го мислех ама то е по принцип. Не ми е ясна инженерията. До колко са напред технологиите и колко слаб ЕМ сигнал може да се хване и отдели.
Иначе става за много работи и най-дребното от тях е да следиш кой гледа медицински флимчета.
Имам и друго въпросче:
Гадинките имат тъпия навик като пуснат рекламите да бъзикат нивото на сигнала и волумето се вдига поне с 30% та трябва да търся дистансата да ги намаля. После като свършат пак съответно трябва да увиичавам. Въпросът е:
Мога ли да си намеря джаджа дето да го прави това вместо мене. Има ли такива телевизори на пазара? _________________ само си питам |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
| Такива, чак толкова " Smart " телевизори не съм чувал. За приспособяването - става, като се постави АРУ на входа на звука. |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 11:30 Заглавие: |
|
|
| Нарича се компресор на динамиката (automatic volume control, audio compressor, dynamic range compressor и други такива).... има много схемни решения с цената на известна загуба на качеството (пиковите нива). |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 31, 2009 12:11 Заглавие: |
|
|
Имаше подобна схема ,в Електор май ,следи за логото на програмата и понеже при реклами то се маха сработва и прави каквото си искаш ,прескача рекламите ,ако записваш ,намалява звука и.т.н. Но схемата беше доволно сложна ,за съжаление. Едно китайче на дистанционното ще е по-евтино !  |
|
|
 |
|