Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

предизвикване на шум в тонколони

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
muybien
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 01, 2010 19:06    Заглавие: предизвикване на шум в тонколони Отговорете с цитат

Здравейте,
Първо искам да честитя новата година на всички, да пожелая здраве щастие и късмет.
Второ да се извиня относно идеята на темата а може би и за поставянето й в този раздел. Винаги съм бил привържаник на констуктивните а не на деструктивните подходи, само че идва един момент в който трябва да се направи нещо.
Проблемът е следният: имам съседи с които не мога да се разбера по никакъв начин нееднократно съм ги молил поне в малките часове да си намалят нивото на музиката но резултатът е по скоро отрицателен. Не мога и неискам да влизам в открита конфронтация - сигурен съм че ще загубя много повече отколкото спечеля....
Така че да се върна на въпроса който е продиктуван от следното наблюдение: когато звъня или ми звънят по мобилния телефон преди да го вдигна и съм близо до някакви тонколони било то на радио, телевизор или компютър се наблюдават ясни и доста дразнещи смущения.
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НЯКАКВО УСТРОЙСТВО НА ТОЗИ ИЛИ ДРУГ ПРИНЦИП КОЕТО ДА НАСОЧИ ПОДОБНИ СМУЩЕНИЯ И ДА ПОВЛИЯЕ ВЪРХУ ТОНКОЛОНИТЕ КОИТО СЕ НАМИРАТ В СЪСЕДНА СТАЯ РАЗДЕЛЕНА ОТ ЕДНА СТЕНА....

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ И МОЛЯ НЕ МЕ СЪДЕТЕ ЗА ЖЕЛАНИЕТО КОЕТО ИМАМ ДА ПРЕЧА НА "ДОБРИТЕ " СИ СЪСЕДИ....

Моля който може да помогне с идеи или каквото и да е пишете лични съобщения или на [email protected] , незнам защо но това е втория форум в който се отнасят негативно към посочения проблем....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
muybien
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 01, 2010 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

идей от рода срежи кабела, спри пусни ток и др. вандалщини не ме интересуват. искам просто когато си позволят да бъдат нагли да не могат да си слушат съоветната музика... не искам да им причинявам никакви щети а да си отстоя правата на спокоиствие!!!
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 01, 2010 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Трудно става това което си намислил, иска се голяма мощност на излъчващото устройство (заради ниската честота). Така че потърси алтернативни методи.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Яну 01, 2010 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм си го мислил това. Тези смущения които се получават от мобилния телефон мисля че не са от високата честота ами от импулсната му консумация. Така че може да стане ако навиеш една голяма бобина да обикаля по ръба на тавана на стаята под която е уредбата. Ама сигурно трябва бая мощност наистина. Имаше в списание радио телевизия електроника (от 81 ва година мисля) схема за предаване на звук чрез такава намотка и работело на няколко етажа устройството. Принципа беше бобина НЧУ и в обсега на намотката е както си със приемник с феритна бобина и малък усилвател приемаш звука. Но и извън обсега ставало. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети