| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 02, 2010 21:53 Заглавие: РЕШЕНО SABA P37U72 417CHASSIS настройка на процесора HD44840 |
|
|
Здравейте Колеги,
ТV'то е с процесор HD44840, след окъсяване на батерията за паметта спря да включва единия от VHF обхватите.
Някой да знае някакъв метод за "наливане на акъл" на процесора или ако греша за повредата да ме насочите в правилната посока.
Състав:
HD44840A44
TEA5110
TD6316
TDA4443
HA11489
TEA2026
TBA120T
TDA2030
AN5620
П.П. Забравих да кажа че се мъча с универсално дистанционно.
При някои от кодовете при натискане на определен бутон от дистанционното се появява
--
--
--
на дисплея с осмиците _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка
Последната промяна е направена от rolling_heads на Сря Яну 20, 2010 19:53; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 0:19 Заглавие: telefunken 417 |
|
|
| На първо време свали процесора за няколко минути,увий го в станиол,така,че всички крака да са окъсени и отново го монтирай.След това сподели какво е станало. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 12:31 Заглавие: |
|
|
Ще го увия колкото и страно да звучи , но какъв ефект да очаквам?
Да не да си помисли че е в англия и да спре VHF нацяло.
П.П. Процедурата е изпълнена, единствената промяна беше че забрави настройките на програмите.
П.П.П.
ТV'то върти 02-12 и 21-69 канал все едно двата VHF са обединени, а преди при преминаване от един обхват в друг изписваше някакви символи. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка
Последната промяна е направена от rolling_heads на Нед Яну 03, 2010 13:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 13:31 Заглавие: |
|
|
Това е доста стар процесор който "има навика" при определени ситуации да прави подобни номера.
Това което ти предлагат може да е изход от ситуацията (ако няма други проблеми).
А всъщност дали проблема изобщо е в процесора или по-скоро в това:
| rolling_heads написа: | | Забравих да кажа че се мъча с универсално дистанционно. | и при "манипулациите" просто да са ти изчезнали част от настройките.
Т.е. да е нужно само да се настрои отново  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 13:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Т.е. да е нужно само да се настрои отново |
Ми аз това питам. Как се настройва процеора?
П.П. Процедурите за сапомняне на каналите ги знам. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 13:42 Заглавие: telefunken 417 |
|
|
| Този телевизор във всички случаи има бутони за надтройка и регулировка отпред,под някое капаче,или рядко от страни.Би трябвало да има 4 цветни бутона,един със символа за ТХТ и едно телевизорче за изход.Жълтият бутон е за настройка и с последователното му натискане на екранното меню ще се ориентираш за начина на настройка.Много е просто,а дистанционното му би трябвало да е Р1672. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 13:50 Заглавие: |
|
|
няма цветни бутони. Ако знаеш къде са на схемата би ли ми ги показал. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 13:59 Заглавие: |
|
|
Трудно ми е да се съглася, че това което беше писал в темата си означава точно това: | rolling_heads написа: | | ...Ми аз това питам. Как се настройва процеора?.. |
Намери си нормален заместващ пулт и не се занимавай с глупости.
П.П.Не е задължително всички команди да се поддържат и от локалната клавиатура на телевизора в общия случай. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
Цветните бутони са за OSD, този е от по-старите (единия вариант на Кристал). Виж за акумулатора, сигурно се е опикал и има поразии по някои пътечки. Това с трите реда тирета е режим телетекст.
Липсващите канали се избират на Ch 74 - 99 или на Cc 01 - 20.
Оформи си темата - модел, състав и т.н. не си от вчера тук  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 18:32 Заглавие: |
|
|
Клиента не иска да си копува дистанционно.
Батерията не се е "опикала" и си държи 2,8V
Тези цветни бутони не могат ли да се изката на процесора.
| wesko dilow написа: | | Този телевизор във всички случаи има бутони за надтройка и регулировка отпред,под някое капаче,или рядко от страни... | Тези цветни бутони не могат ли да се изкатат на процесора.
Ако някой се сеща да е виждал на TV с този процесор изкарани бутони на панела да сподели поне модела от там на татък би трябвало да се ориентирам. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
|