Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips 37FD9944 Plasma 37 inch HDTV -Не излиза от стент бай
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mvz
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Костинброд

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 20:07    Заглавие: Philips 37FD9944 Plasma 37 inch HDTV -Не излиза от стент бай Отговорете с цитат

ЧНГ на всички! Телевизора не е мои, не съм го отварял и целта на въпроса е по-скоро може ли, и къде да се ремонтира?
Проблема е следния:
Когато се стартира от ресивера, за няколко сек. диода светва зелено(или оранжево), след което започва да мига постоянно червено( и дори ресивера се гаси).
Пробвах да го стартирам и от ПС, тогава диода остава да свети червено(без да мига).
С ресивера стартирам монитора от ПС.
И ТВ, и Ресивера са без дистанционно(закупени са от Англия в това състояние).
Въпроса Ми е, ако се закупи дистанционно, ще може ли да се стартира ТВ(мен ме съмнява, че, ще стане, а и струва 100лв.)? Някой знае ли на кой пин и какво напрежение се подава от ресивера за стартирането на монитора?
При питането Ми в "гугал", излязоха няколко теми, според които разбирам, че това май е фабричен дефект в захранването(и до колкото разбрах от "Филипс" не предлагат резервно) - това истина ли е?! Колегите от форумите бяха писали елементарни решения, като подмяна на два кондензатора и почистване на букси - би ли помогнало?

Предварително благодаря за помощта!
Поздрави, М. Захариев!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах много от написаното Rolling Eyes Confused
Кое как се стартира и защо?
Кое струва 100лв.?

А в ТОЗИ раздел най-отгоре има тема която отговаря на поне част от началото на въпросите ти:
Цитат:
...по-скоро може ли, и къде да се ремонтира?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами може би не обясних правилно.
Този модел телевизор всъщност си е само монитор. Стои на стенд бай докато не получи "старт" от ресивера(който е комплект с телевизора). Когато изпробвам ресивера на монитора който е част от настолната Ми ПС система, същият работи видимо без проблем(стартира монитора и се влиза в менюто)! Ако го свържа с ТВ (монитора за който всъщност питам), за момент(няколко сек.) светва само диода на ТВ след което започва да мига червено(веднага след това и ресивера се гаси сам, влиза в стенд бай). Изпробвах ТВ(монитора), на настолното си ПС(без резултат) - това ме води на мисълта, че командващият пин за обикновен(ТФТ) монитор и този на ТВ се различават(това и питам, ако някой знае от кой пин и какво напрежение се стартира)!
До сега не съм се занимавал с подобна система и точно поради тази причина питам възможно ли е ТВ(монитора) да се стартира и от дистанционното с което не разполагам и струва 100лв(не си заслужава да се купува само заради пробата, а и човека, ако е скъп ремонта, ще го продава).!?

Благодаря за търпението и лека вечр на всички!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

В User manual-a пише това:
Цитат:
4. Switch the monitor on :
Press the on/off key at the right side of the monitor.
A green indicator lights up and the screen comes on.
When the monitor does not receive a supported VGA signal and is not connected to a receiver box, the screen switches to standby and the red indicator lights up.
When you switch on your monitor for the first time, and the monitor is not connected to an electronic receiver box, the language menu automatically appears on the screen.The explanation appears in different languages one at a time.

Което ще рече, че има проблем (най-вероятно) в захранването на самия "монитор". И не ти е проблем липсата на дистанционно.

П.П. Цената ще я оставя без коментар.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, Ви! А възможно ли е да се стартира с подаване на захранване на някой пин(просто да се уточни, проблема в ТВ, ли е или в ресивера)!

Лек и успешен ден!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

От това което си дал до тук, не виждам какви съмнения имаш?
mvz написа:
Когато изпробвам ресивера на монитора който е част от настолната Ми ПС система, същият работи видимо без проблем(стартира монитора и се влиза в менюто)! Ако го свържа с ТВ (монитора за който всъщност питам), за момент(няколко сек.) светва само диода на ТВ след което започва да мига червено(веднага след това и ресивера се гаси сам, влиза в стенд бай).
Върнете се в началото
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересното е, че когато пробвам ТВ с настолното ПС, няма никаква промяна, за разлика от ресивера(където диода светва зелено за момент и после остава в авариен режим). Точно поради тази причина, смятам, че ТВ се стартира от друг пин, спрямо монитора(и съответно, не съм сигурен, дали например ресивера осигурява пуска на ТВ).
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно много ти се иска монитора да не е дефектирал обаче за съжаление трябва да го занесеш в сервиз.На всички VGA изходи пиновете са стандартни по целия свят.Ако си сложил видеокартата на PCто си на 60херца и горе долу най ниската резолюция няма начин монитора ако е читав да не запали.Пробвай да закачиш този ресивър или както там се нарича да го закачиш на монитора който ти е към PC то и виж какво ще покаже ,ако си изкара сигнал няма какво да се съмняваш.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Е нали точно това е правил до сега.
Нали и за това боядисвах Very Happy
Друг е въпроса как пише Confused
Върнете се в началото
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Честно казано, правя услуга на колежка(на мъжа и) и много добра моя позната. В този ред на мисли, дали, ще се дават пари за ремонт мен не ме касае. Въпросът беше да се уточни в кое от двете устройства е проблема(знаете,че на все по-малко сервизи може да се разчита, Аз самият работих в сервиз за касови апарати и то собствено производство и знам как се процедира, някое "човече" от персонала не е на кеф и ...). Както и да е, ще направя последен опит с намаляване на честотата и резолюцията(въпреки, че по спецификация ТВ-то държи доста високи такива) на ПС и, ако светне - светне, ако не, на сервиз(има възможност и да го продават в това състояние и, ако се класирам, тогава, ще възобновя темата)!

Поздрави М. Захариев!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети