| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Съб Яну 02, 2010 10:29 Заглавие: Ремонт на електрониката на печка BEKO - Lumina |
|
|
Когато я включиш, всичко изглежда нормално, но не иска да нагрява фурната. Също каквото и копче да натискаш по фурната, няма промяна на дисплея...
Последната промяна е направена от tito_trifonov на Чет Яну 07, 2010 11:35; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 02, 2010 12:33 Заглавие: |
|
|
| ОК.... така е редно, съгласен съм. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 12:36 Заглавие: |
|
|
Значи отворих печката и стигнах до заключението че е от електрониката. Една платка с дисплея, 2 релета и един зумер.... Сега съм я направил като Раховец.... работи ама няма никакви екстри и всички нагреватели греят заедно, отгоре, отдолу...... направо на ключа съм връзвал всичко. Очаквайте снимки утре. Между другото в тоя апартамент е имало грандиозен пожар и разбира се печката от тогава не работи(единствената отцеляла).
Моля, модераторите да ми сложат темата отново в "ремонти", че имам много въпроси към по-опитните техници на битова техника.....
Ето я и изгорялата печка.
Ако погледнете на дисплея долу в дясно, ми се струва че е изгорял. Цялата пластмаса е била почнала да се топи...
Може ли да се намери подобна платка за да я купя и да пробвам да я направя ВЕКО отново  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 13:10 Заглавие: |
|
|
Да не е гетера това?На снимката се не вижда хубаво.Дисплея аджеба свети ли?Някаква друга електроника освен този дисплей и релета и зумер има ли на платката?Щото ако не-значи има и друга електроника.Нали нещо трябва да го клати тоя дисплей.Така като гледам вдясно зад дисплея май има някакво смд?Захранвания идват ли до тая платка аджеба,какво става...
При положение че печката е горяла-електролити има ли по тая платка,как им се е отразило това горене...
Такива работи... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 13:16 Заглавие: |
|
|
Свети... има си напрежения. На дисплея излизат 0.00 примигва, показва се вертикално AUTO гасне и след това пак 0.00. Не реагира на бутоните. Само това.
Сега съм я вързал към ключа и работи ама на пълна мощност, тъй като нямах много време да разучавам програмите на ключа. Като я включи човек и трите реотана ги направих да работят заедно. Сега ще направя още някоя снимка на платката.
Има електролитен кондензатор..... 220 uF 25V. Изглежда ми здрав...
Релето е едно... това бялото. Бачка си.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 10:59 Заглавие: |
|
|
Някой знае ли от къде мога да намеря тая платка т.е. да си я купя. Или пък ако някой знае какде мойе да е проблема, че да си я оправя старата...
Това е под дисплея.
 |
|
|
 |
|