| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vazai Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 16:58 Заглавие: от vazai |
|
|
клиента го донесе и каза че както си го гледал...изгаснал. нищо не каза за гръмотевици. _________________ ЧОВЕК СЕ УЧИ ЦЯЛ ЖИВОТ И НЕНАУЧЕН СИ...... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 17:04 Заглавие: |
|
|
OLD4,щото така като те чета силно се съмнявам да си виждал наживо такова шаси.Или ако си го виждал е било веднъж.Честно казано ми е писнало от разни "паркетни" майстори,които четат от някъде нещо и го плесват тук в напън да се представят колко много са знаещи.А на определени моменти в разни елементарни неща познанията им видимо издишат.Та,затова е това.
Нека темата продължи по същество.А ти ако нямаш какво да кажеш по въпроса да замълчиш.А ако ти е интересно как свети диода на G110 с разкачена редова-мога да ти кажа,но не е това темата на разговора.Нека човека си пусне захранването до положение такова-
| Цитат: | | с товар,без товар,с крушка,без крушка-няма ли редовата винаги трябва да си имаш сто и четирдесетте волта и да си коват толкоз. |
...пък после ще видим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 17:06 Заглавие: |
|
|
| Случвало ми се е да намирам спукани спойки по смд резисторите.Това че вдига 170в навежда на мисълта че има още нещо в захранването.Иваче и аз имам спомен че не тръгне ли ТХО захранването не се установява в нормален режим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 17:08 Заглавие: |
|
|
| ivan dimitrov написа: | | Иваче и аз имам спомен че не тръгне ли ТХО захранването не се установява в нормален режим. |
Ами тия спомени си ги задръж за себе си щото не са верни.
По-горе съм казал каквото имам да кажа.Разкача редовата.Така както го енаправил-от ТХО,не от BUто щото ще изпука схемата за центровка.И мери.Докато не додат стабилни 148В-захранването не му е наред.И с крушка и без крушка.
При положение че без товар вдига още нагоре му казах къде по-конкретно да рови.Сваля един по един транзисторите от студената страна и мери.Включая и за утечка.Включая и емитер-колектор.Ако сме се насочили правилно и е гръмотевичен с набарването на транзистора ще тръгне със засилена яркост и снеговалеж и ще даде F4 и ще си говорим за други работи.Но това после и ако излезе че наистина е пран от гръм въобще. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Яну 05, 2010 17:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
vazai Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 17:29 Заглавие: от vazai |
|
|
утре ги почвам смд-тата около оптрона. днес ми изтекоха очите от взиране _________________ ЧОВЕК СЕ УЧИ ЦЯЛ ЖИВОТ И НЕНАУЧЕН СИ...... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 17:34 Заглавие: |
|
|
Ако откриеш опукало смд-задължително го сменяй със същия(особено BC817то на оптрона),щото рискуваш да се хванеш на друго нехубаво хоро. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 19:05 Заглавие: |
|
|
Toва са напреженията в дежурен режим/работен режим
C2630-30v/148v
C2640-2,6v/16,6v
C2641 -2,6v/-16,6v
C7671-5,3v/5,3v. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 20:45 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Toва са напреженията в дежурен режим/работен режим
C2630-30v/148v |
Това да.Никъде не съм казал че напрежението на стенд-бай в това захранавне не пада до 30В.За съвсем друго нещо говоря и то е точно и ясно-какво аджеба става като разкачим редовата и пуснем телевизора.И какво става съм го казал вече няколко пъти плюс Филипов още един път.
А когато телевизора е за ТХО(което можду другото при този телевизор е много често Ивление )-с разкачена редова си кове 148В.Когато закачиш редовата обаче туй напрежение кляка силно,почва да се чува тих стържещ звук от импулсния траф.И след малко крайния транзистор на редовата най-често е туш.Това за ТХОто.
Вазай,като си казал че ти е горял и транзистора,няма да е лошо да вдигнеш и единия край на бобината в базата и да провериш 10 омовия резистор дали е добре.Пак там има и още един 100 и един 220ома-тях също. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|