| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shipin Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 0:21 Заглавие: Изгоряли кондензатори на захранване |
|
|
Имам 3-4 изгоряли конд. на захранването
http://img254.imageshack.us/i/s7300723.jpg/
http://img230.imageshack.us/i/s7300722.jpg/
| Цитат: | 2x 1000mF 10V (105 градуса С)
2х 470mF 16V |
Това са тези които са изгоряли,сега въпроса ми е дали мога да си купя такива конд. и да ги сменя?Имам си пуялник(75W) и опит във запояването и няма да ми е проблем да ги сменя,но...как да го тествам преди да го пусна в тока?
Като пусна компа вент. върти на захр. но сигнал към монитора не идва.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 1:05 Заглавие: |
|
|
Защо не идеш в някои сервиз? Или направо ново качествено захранване? Хубаво ще е да по работиш и върху правописа...
Не мисля, че си достатъчно компетентен за да направиш процедурата ... а и с този ПОЯЛНИК, мисля че ще е.... Може да си купиш кондензатори от МТ1. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 9:41 Заглавие: |
|
|
Подкрепям мнението на mishomvp. Като гледам и платката е попрепечена ( може би и вентилаторът не се е въртял както трябва ), спестени са някои особено важни елементи - дроселите, което действа убийствено на кондензаторите. Помисли струва ли си да си рискуваш компа, заради едно менте захранване !? Ще се наложи след ремонта да измериш изходните напрежения. Препоръчвам ти споменатите от теб кондензатори да замениш с 1000uF/25V, като съблюдаш поляритета.  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 10:14 Заглавие: |
|
|
| И задължително Low ESR и да не са ментета! |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 12:46 Заглавие: |
|
|
Ако ти е мил компютъра ,направо го хвърляй това захранване!
Има читави втора употреба по 10лв. |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 14:45 Заглавие: |
|
|
| А и малко ще е по-добре да се запознаеш с основите на техниката и техническите термини защото ти си написал изгоряли ти по какво ги позна , че са "изгоряли" според мен са изсъхнали не знам ти как мислиш аз вече се занимавам 12 година и пак не смея да пусна толкоз смело тема ти дори не знаеш как да го пуснеш вече си станал "МАЙСТОР". А и има 300 други причини за да няма сигнал на монитора така , че подкрепям колегите иди на сервис да не скапеш още повече системата. |
|
|
 |
|