| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 21:25 Заглавие: NEO TF3208 LCD проблем със захранването. |
|
|
Проблема е следния: захранването е реализирано с 3 отделни захранвания на една платка - едно дежурно за 5V, едно с интегрална схема L6562D и едно с интегрална схема SG3525A. Дежурното захранване работи пуска си 5V. Другото захранване реализирано с L6562D тръгва когато се натисне пуск и подава 7 волта към захранването с SG3553A, но след 3 секунди изключва, тъй като захранването с SG то не тръгва. Във вторичните вериги късо няма, но и ток няма . Някой сблъсквал ли се е с този проблем. ТВ то не е гаранционно вече и не ми се поръчва ново захранване. Нямам и схема на това захранване. Сервизно имам, но то не пасва на това захранване - нещо нормално при китайската техника. Някой ако има схема ще съм благодарен да я прати или поне схема на захранване с SG 3525A реализирано с драйверно трафче и два полеви транзистора след интегралата. А ако някой се е сблъсквал с подобна повреда ще съм доволен и ако сподели предположения. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 22:40 Заглавие: |
|
|
Не забравяй , че ние не гадаем - дай по точно описание или поне снимка... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 17:45 Заглавие: |
|
|
Оказа се, че единият от двата ключови транзистора е дал лек пробив.
Проблема остава, че се чудя с какъв да го заменя. На него пише само B G42. Никъде го няма като данни. Ако сложа два BUZ90 или 91 дали ще станат? Два имам в предвид да ги сменя и двата.
В атача качвам снимката на захранването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 12:02 Заглавие: |
|
|
FQPF9N50C и си в ИГРАТА... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 22:28 Заглавие: |
|
|
| Освен изгорелия транзистор са прекъснали и двата кондензатора, 15nf/630V. Оказа се, че в Търново няма никъде. От къде мога да намеря такива? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 23:25 Заглавие: |
|
|
От АСВО ... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 10:14 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви колега. Поръчах в магазина на Пасат тук и до няколко дни трябва да дойдат. |
|
|
 |
|