| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
djvisage Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 0:37 Заглавие: Защо ми изгоря захранването? |
|
|
Здравейте, снощи се случи да е ветровито и малко кофти времето в моя град и обичайните проблеми по прекъсването на ел. захранването от мрежата на ЕОН започнаха...
В резултат за по-малко от секунда прекъсна захранването и компа ми повече не искаше да тръгне, причината - изгоря предпазителя в началото на веригата в захранването, а уж имам разклонител със защита... Бихте ли ми казали дали разклонителя носи по-голям товар, от колкото захранването, понеже от стикера не знам кое означение за какво е от данните на захранването и евентуално някоя препоръка занапред да избегна такива проблеми, та и по-сериозни?
Ето постановката тук: http://pics.xxfx.org/images/xxfx/za6tomigrymnakompaaaa.jpg
Моля да споделите вашият опит и да дадете съвет. Защото аз до колкото разбирам от това, което виждам тоя разклонител е менте... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 0:54 Заглавие: Re: Защо ми изгоря захранването? |
|
|
За разклонителя няма да коментирам... Но разгледай APC разклонителите.. А за захранването се радвай ако само то е изгоряло! Препоръчвам ти да разгледаш марки от рода на Fortron или по - висок клас. И да не купуваш от най-евтините модели от последните. (300-350W). Виж нещо към 400W и на горе. Провери си и зануляването на контакта.
http://iskampc.com/apc-performance-surgearrest-8-outlets-phone-coaxial-lan.html
http://evatonbg.com/product_info.php?manufacturers_id=18&products_id=158
(примерно) Посочения по-горе разклонител ... за мен е добре спрямо цената си. Имам над 20 тина такива сложени и нямам проблеми. Само защитата му за ТВ антена е малко скапана от към букси.. НО предполагам не ти е наложителна. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
djvisage Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 1:05 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много за бързия и компетентен отговор! Ще последвам съвета. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 1:20 Заглавие: |
|
|
Това захранване с което си бил е доста опасно за PC то както и не е като да не се е случвало да запали апартамент.. От кой град си, че Еон е "дискотека" ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 10:53 Заглавие: |
|
|
Не знам защо се вързвате на подобни глупости-защити,мащити...Утре ще се светне вънка два пъти и пак ще питаш по форумите защо защитата не помогна и телевизора/компютъра/едикоеси изгоря...
Като искате да не горят-дърпаш щепсела,антената,кабела за интерента и няма да изгори нищо.Гарантирам.
Това е единствената сигурна защита. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:40 Заглавие: |
|
|
Така е попринцип но понякога гармят и без да е пресветнало на вънка по вина на енергото... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:56 Заглавие: |
|
|
| Понякога горят и без да има видима причина. Мен например ми дефектира мрежовата карта на дъното само като извадих кабела от модема за да го прекарам от другата страна на масата. |
|
|
 |
|