| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Cenarius Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 15:19 Заглавие: Проблем с лаптопско захранване. |
|
|
Компютъра е Laptop Compaq nc6320, имам проблем със захранването. Въпроса ми е наистина ли няма смисъл да се ремонтира старото и наистина ли не трябва да си купувам китайскo менте от ибей за 10паунда.
Проблема е одавна, опитвах се да го разреша в форума на хардуер и от там се свързах с Илиан, ето последното му мнение по моя въпрос:
| Ilian359 написа: | | Аз ти предложих единственото разумно решение (Предложи ми да взема назаем чуждо захранване и да видя дали наистина проблема ми е от захранването). Всичко друго би могло да ти навреди, включително и китайското менте от eBay. Ако имах такъв адаптор, щях да ти дам за проба, но все още нямам. Това с отварянето и разглеждането на твоето е безсмислен труд и загуба на време. |
Това ми написа Илиан, по повод моя проблем. Долу съм дал предистория на проблема.
"Предистория" Понякога процесора се натоварваше на 100% и аз нищо не можех да направя. Ако извадех захранването и лаптопа започваше да работи нормално, но след като свърши батерията почва шоуто, защото не всеки път я зареждаше. След като правих какви ли не опити и вече батерията изобщо не искаше да се зарежда занесох лаптопа на Илиан. Той смени нещо, но не знам по захранването или компютъра и машината потегли. Започна да зарежда процесора не се натоварваше... Уж. Още на същия ден даде проблема с натоварването на 100%, но тъй като го правеше прекалено рядко и бързо се оправяше с вадене и слагане на захранващия кабел, или разместване на кабела около захранващото паарлелепипедче на захранването компютъра си заработваше нормално. И така близо половин година. Сега обаче положението е нетърпимо, доста често, да не кажа постоянно, процесора си се натоварва и аз не мога да ползвам компютъра, за капак започна да дава старите номера и от време на време захранването спира подаването на електричество към машината. 99% съм сигурен че проблема е от захранването.
Добавям и малко снимки. Вижда се как кабела излиза от захранването, в момента не му се виждат армиращите жички, но те се показват от време навреме. Няма как при такова положение проблема да не е от захранването. Поне според мен.
Снимка 1
Снимка 2
Ето примерно на ето това какъв му е проблема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 16:14 Заглавие: |
|
|
Защо не последваш съветите на Илиан?
Много са разумни!
Оригинално HP е около 50 лв с гаранция. Не си струва да рискуваш лаптопа си с китаизми от ebay. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 16:37 Заглавие: |
|
|
Някак си много не ми се връзва да има нещо общо натоварването на процесора с това че прекъсва кабела на захранването.Съгурен съм на 90% че това са две различни неща и това че не е зареждал е трето което Илиан е отстранил.Като толкова се съмняваш в това захранване пробвай как работи с едно какво да е 4амперово 19волтово със същия куплонг захранване.Ако се съмняваш в кабела на твойто и не ти се дават 50лв.за ново вземи един по тънак нож ,разцепи внимателно твойто и го презапой като манеш тоя участък от кабела които се е закъсал .Разцепването става като сложиш ножа в цепнатината между двете черупки в единия край,чукнеш леко да се поотвори и след това с малко усилие внимателно ги разделяш.Оглеждаш за надути кондезатори ,режеш и запояваш кабела ,накрая лепиш с каникулит и готово.Ако внимаваш как режеш и лепиуш може и да не си личи че е отваряно. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 16:41 Заглавие: |
|
|
Немери друго и тествай с него. Аз лично съм твърдо против онова което си показал на линка или което и да е китайски или нз какво различно от оригиналното! Ако с друго захранване дори то DELL примерно и т.н. стига да е по волтаж и ампераж сходно или търси марково такова или ремонт..
Като предпочитаните от мен марки за замяна са :
HP
IBM
DELL
COMPAQ
За други не ми се коментира... Успех! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Cenarius Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:14 Заглавие: |
|
|
Половин година вече не мога да намеря друго зарядно с такъв куплунг за да пробвам....
Къде са тези захранвания по 50лв ?! Аз съм виждал само трицифрени суми?
Има ли някъде където биха могли да ми отворят захранването и да го видят? Не искам аз да пипам там. Макар че ... Накрая така ще стане
Трябва да си оправя профила, не знам кога съм се регистриал в този форум но не съм в Пазарджик от 4 години
Регистриран на: 06 Ное 2005 .... Смятай А вижте кога ми е първото мнение. Е тва е потребител само да си чете от време на време 
Последната промяна е направена от Cenarius на Нед Яну 10, 2010 17:23; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:16 Заглавие: |
|
|
Ами има теми за клиенти търсещи ремонт при колеги Мисля, че от твоя град все ще има някой от форума който ще иска да се занимава. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
Cenarius Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:29 Заглавие: |
|
|
Techmaniac,
и с какво това захранване се различава от това в ибей? Те в ибей са по 10-12 паунда иначе казано 15 евро, та в мост ги проадват за 21? Сигурен ли си че е "оригинално"? На мен леко не ми се вярва? Ако да.. Направо отивам и си го купувам. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:38 Заглавие: |
|
|
| Cenarius написа: | Techmaniac,
и с какво това захранване се различава от това в ибей?... |
Да сигурен съм че е оригинално ,МОСТ компютърс са едни от водещите в България дистрибутури на HP техника. Цената от ибей предполагам не включва навлото ,и съответната рекламация е по лесна ако сте в България. Иначе като почти всяко електр. изделие са произведени в Китай или Индонезия . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:55 Заглавие: |
|
|
Да това е оригинално, а онова от е-bay въобще няма нищо общо с HP. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|