Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лаптоп MSI M677 -екранът на дисплея е черен, не показва нищо
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jevko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 13:20    Заглавие: лаптоп MSI M677 -екранът на дисплея е черен, не показва нищо Отговорете с цитат

Лаптопът се включва всички светодиоди си светкат нормално, но екранът на дисплея е черен, не показва нищо, а също така и емблемата MSI за дисплея не свети. На заден фон със сигурност се зарежда ОС win XP има звук и т.н. От DVI чрез преходник го пробвах към монитор но не изкарва никакъв сигнал. Също не изкарва нищо и чрез S-Video. Тъй като имам подобен модел ги разглобих двата и пробвах с матрицата от втория но пак нищо. тествани са CPU RAM HDD LSD, на тъмно му флашнах и биоса и всичко мина нормално но пак няма никой на екрана.
Видеото е Nvidia Go 7600 отделно но поено на дъното.
Ако някой може да помогне ? Благодаря предварително на всички отзовали се.

Exclamation Arrow Коригирай си заглавието Exclamation

Последната промяна е направена от jevko на Нед Яну 10, 2010 15:48; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cpaskov3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Здр.Натисни чипсета или видеото с палец и включи лаптопа и ако светне,значи проблема е в едно от двете и ще трябва да се притоплят.И натискаи смело
Върнете се в началото
jevko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става пробвах го бях изчел темата за друг мси с подобни симптоми Sad
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Up за ново дъно.Няма да се оправи като някой каже вълшебните думички.Търси си ново дъно и сервиз да ти го сменят за да имаш гаранция.
jevko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

идеята ми е някой ако може да направи поправка на това (замяна на елементи поене и т.н.) щото ново е 200Е без ддс и доставка
а това че На заден фон със сигурност се зарежда ОС win XP има звук и т.н. ми дава голяма надежда
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами потърси сервиз,напиши поне от кой град си ,погледни кой поправя тези изделия на тази търговска верига ли е фабрика ли е и аз не знам.
jevko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Ами потърси сервиз...

Потърсих сервиза за MSI стария е к&к а новия е колбис псит софия от там ми отговориха че не се занимават с ,,поправки" само смяна с ново дъно на цена както писах 200 евро без ддс доставка и смяна затова пиша на вас ако някой можеда го оправи това дъно ново няма да купя то е колкото нов лаптоп и около моя край няма кой да се занимава с такива неща от Елхово съм тъй, че ако можеш ми помогни
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да помогна.Не познавам в Елхово колега, който точно да определи проблема.Това което можеш да сториш е да видиш на инвертора дали постъпва напрежение.Да провериш дали бутона който пали и гаси лампата на дисплея работи.Този бутон понякога е направен от риидампула или микропревключвател и като се затвори лаптопа изключва лампата.Също така може да се купи универсален ивертор ,струва 10-14лв.да се върже лампата директно за него ,само че ще трябва захранване на 12волта отделно за него.
В първия ти пост е малко заблуждаващо това че си писал че не излиза сигнала на външен монитор или на svideo изхода.Там може да има много други причини.Ако виждаш на дисплея че има образ а само лампата не работи поразгледай това което съм написал.
jevko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

не не се вижда нищо нито на тази матрица нито на другата която слагах от втория си лаптоп нито се вижда нещо на друг монитор вързан чрез преходник от dvi към обикновен монитор нито чрез s-videoto просто нищо няма на екраните а вина си зарежда на ,,заден фон'' в смисъл не го виждам чувам му музиката и съм сигурен че зарежда (и инвертора не е ли в екрана в смисъл в горната отделна част просто питам незная)
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдаа...аз явно не разбирам какво искаш да кажеш.Само една малка подробност.Ако първо свържеш без да е включен лаптопа и монитора и стартираш лаптопа и монитора както са свързани/за да може лаптопа да види монитора и нищо не се покаже на външния монитор или той със светодиода си не реагира по някакъв начин че му идва някакъв сигнал/монитора/ с чиста съвест разгледай офертите за нов лаптоп.Другото ще загубено време и късане на нерви.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети