| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
biodesign Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:23 Заглавие: Видеокамери и усилватели |
|
|
Здравейте,
Правим една система за видеонаблюдение през интернет. Всичко е тествано и работеше, когато кабелите бяха по един метър, но когато ги опънахме сигнал до DVR-а не достига.
Камерите са VIDO AU-CB420 захранването им е 12V.
Слагаме 3 камери, 2 от тях са на разстояние около 400м, а третата е на около 200м.
Кабела е коаксиален RG58, 50 Om.
можете ли да ми кажете през какво разстояние трябва да се сложат усилватели и по възможност модел който би ми свършил работа и да работи на 12V?
Много благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:30 Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели |
|
|
През макс 100метра като усилвателите могат да се хранят през коахиалния кабел без допълнително жило. С централно захранване където е DVR-а . За модели за съжаление немога да Ти помогна.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:45 Заглавие: |
|
|
За да не отварям нова тема (аз работя по подобен проблем): на какви условия (скорост) трябва да отговаря интернет връзката, за да става видеонаблюдението по интернет? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
То зависи от кадрите който искаш...  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:51 Заглавие: |
|
|
Е изброй няколко възможности за да видя нещо горе- долу. След като 24 кадъра в секунда са достатъчни за реално изображение в киното, да кажем, ако е наполовина каква интернет скорост се иска - и по- специално ъплоуда? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:55 Заглавие: |
|
|
Поне 1 мегабит и то стабилен. Ако са 2-3 няма да е зле Особено ако говорим за НЕгарантиран нет.
п.п виждал съм 3 IP камери вързани към един БТK АДСЛ и незнам как се опраят с уплоада... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
biodesign Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:05 Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели |
|
|
| DJ69VN написа: | | През макс 100метра като усилвателите могат да се хранят през коахиалния кабел без допълнително жило. С централно захранване където е DVR-а . |
Как става захранването през коаксиалния кабел? Това да не е някакъв тип пасивен усилвател?
Относно скоростта, в нашия случай разполагаме с 6MB връзка и това ми дава сигурността че всичко ще е наред, но мисля че 1 също ще свърши работа.
Погледни ей тук http://www.geovision-bg.com/index1.html. Но както ще забележиш всичко зависи от модела на DVR-a |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:09 Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели |
|
|
Няма такава работа Пасивен Усилвател! Просто не сме толкова напред хората да измислим такава технология. Пуска се + по активното жило а по оплетката си е - като на всяко у-во ( DVR,камера,усилвател) има разделителни филтри за да не изгориш нещо .
п.п. ако бяхте ползвали IP камери щяхте с 2-3 суйча да се оправите по пътя и пак през лан кабела да си земате ток за всичко. А всъщност то не е задължително... може да си пуснеш отделно тока . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
biodesign Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:22 Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели |
|
|
Благодаря за отговора!
Работата е там че сме пуснали отделен захранващ кабел до всяка една камера, т.е. коаксиален кабел и захранващ си вървят един до друг и понеже камерата е на 12V ми трябват с усилватели които работят на такова постоянно напрежение. Някой някакъв адрес в интернет може ли даде да видя цена? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:24 Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели |
|
|
Само да вметна че няма значение че камерата е на 12В. Ако сте пуснали един кабел на края където е камера се слага импулсно примерно 30-90В да прави 12V както се прави попринцип. А усилвателните могат да работят на по-високо напрежение.
п.п. Не спомена какъв е кабела? И м/у другото има балуун трафове и то активни през който с помоща на лан кабел на 400 метра минават 4 камери !  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|