Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Видеокамери и усилватели
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
biodesign
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:32    Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели Отговорете с цитат

biodesign написа:
Кабела е коаксиален RG58, 50 Om.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:37    Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели Отговорете с цитат

Да ясно НО каква марка? То ако Ти кажа, че през живота си не съм виждал повече от 1-2 модела/марки който да стават за нещо може и да не повярваш.. Smile Предимно ползвам РК-50 БГ кабел за жалост незнам май го няма мн мн вече. Добре, че съм се запасил. Иначе RG-58U има добри попадения зависи на кой "пройзводител" ще случиш. Предимно от http://www.mario.bg/ го вземам тъй акто от други съм си патил.
biodesign
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:04    Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели Отговорете с цитат

Ето тук можеш да видиш какъв е кабела http://www.geovision-bg.com/rj58.html
сега нямам до себе си ролка, иначе щях да ти кажа и марката.
Всъщност, дали наистина има видеоусилватели работещи на 12V?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:09    Заглавие: Re: Видеокамери и усилватели Отговорете с цитат

Незнам.. Наще който ги правихме и то доста тестова бройка неможах да докарам качествена работа на 12В, а на 30В. Което незначи, че братята Китайци не го измислили Smile
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще си позволя да се включа в темата ,защото доста съм се занимавал с видеосигнали и усилването им , а в тази тема се начетох на неща които според мен са най- малко грешни .Първо това със захранването по активното жило на коаксиалния кабел е лесно само според DJ69VN . Всъщност е невероятно трудно и при 5 MHz развръзващия дросел ще тежи 5 кила .Сериозните видеоусилватели освен регулиране на усилването имат възможност за корекция на честотната характеристика и в частност регулиране на усилването на цветовата носеща.Абсолютно непрофесионално е да се използва 50 омов кабел .Всички видео устройства имат 75 омови входове и изходи . Загубите от несъгласуване и проблемите от разликите в общото време на преминаване не могат да се компенсират с усилвател . Ако някой иска помощ ще му отговоря на лични .
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Не споря много си прав като цяло ама това пък за захранването да не ставало.... направо ме разби Smile . Еми то май почти няма кабелна ТВ която да не си храни така усилвателите там да не е по-лесно - напротив там е още по-голям филм! Аз не казвам, че е да сложиш там кото имаш на бързо и то са стане супер... С повече четене и базикане и най-вече желание става! При мен има много самоделки и то на високи честоти над 1GHz както и на ниски и си работят. И м/у другото за кабела си много прав съвсем не се светнах да кажа Smile .
biodesign
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 1:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре а ако вместо усилватели сложа Пасивен видеотрансивър на коаксиален 50 омов кабел 400м в началото и края дали ще стане работата?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 1:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми май ще стане още по омазано ама ако имаш под ръка пробвай Smile .
biodesign
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Еее ти ме отчая напълно
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 1:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми на това което искаш да сложи идеята му е да съгласува от 75 ома на 100 и обратно за да няма разсъгласуване на 75 те ома през 100 омовия така да се каже кабел (лан). Ти искаш да му сложиш с 2ино по-ниско вълново съпротивление?! Ще има големи загуби при тия метри и мисля, че ще са по-големи от колкото както си сега с 50ом кабел.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети