| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 1:28 Заглавие: CRT ТВ Sharp - въпрос |
|
|
Здравейте като цяло аз и преди съм го казвал, че ремонта на TV тата ми е малко тъмна индия смисъл, че съм се занимавал и курсове съм карал но еи така за портокола. Все пак е нужна доста практика.. Но аз съм се насочил към малко по-друг тип електроника и затова се обръщам към вас. Та днеска правих въпросния ТV модела не се сещам но ако някой пойска ще питам колегата на който беше. Проблема му се оказа сухи спойки и след малко презапояване си тръгна. НО колегата каза ехее тоя ТV го взехме 1994 та и Ти си втория който го ремонтира. Е верно личеше, че е отварян по гаранционната лепенка но най-странното е, че сервиза който го е ремонтирал му е казал, че бил изгорял процесора и няколко транзистора. А аз съм 10000% че вътре не беше докосван с поялник нито процесора нито каквото и да е било и са му взели 200лева. Просто от любопитство ми е въпроса какво може да са му "ремонтирали" освен изгорял предпазител? Няма нищо на цокли....  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:00 Заглавие: |
|
|
Това кога? 199Х година ли? Ако е 100 евро няма какво да струва толкова, а и сменян процесор си личи. Всяко нещо има поне по няколко кондензатора за смяна. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:02 Заглавие: |
|
|
Каза 94 та го взели и след 2-3 години е спрял. Аз съм сигорен, че не е сменяно нищо все пак не от вчера държа поялника.. просто нямаше нищо бутано и напрао съм шах. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 10:46 Заглавие: |
|
|
DJ69VN 96/97г не бяха ли 2000лв=2лв вече не помня ама ако е тъй те са му взели пари за едно кафе  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 17:56 Заглавие: |
|
|
A то ако беше за едно кафе... СУпер ама едва ли. Или се е объркал с годината или е имал предвит образно казано.. Ще го питам пак. Но то просто ми стана интересно кое му струва 200 лева освен да е сменяна цялата платка. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 19:45 Заглавие: |
|
|
Е-е-е!Уравнението стана само от неизвестни!Не се знае какъв е процесорът, не се знае какъв е телевизорът, не се знае кой и колко пари е взел.... .Знае ли се поне при какви обстоятелства е спрял ТВ преди въпросният ремонт.Щото в ония години при една гръмотевична буря можеше де се видят доста тъжни картинки.
А и ако са работили "чисто" след 10-тина г може и да не се види какво е сменяно. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 19:53 Заглавие: |
|
|
Или ако просто са теглили един коресилин... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 19:54 Заглавие: |
|
|
В момента дори е при мен колегата като говорил с Майка си годината е края на 1999. Цената е 200лв. И каза, че макар и мнгоо по-изгодно му е било да го оправят. Ами гледах го доста време и нямат никаква разлика спойките помежду си .. Стоят си всички те мътни. Все едно че е правен с кофти тинол. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 20:01 Заглавие: |
|
|
На всички шарпове са така.Цените-според зависи.Явно е било след средата на годината,щото до юни месец-200лв бяха 20стотинки сегашни... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 20:04 Заглавие: |
|
|
Ами и аз съм забелязал, че на Sharp -те са такива от кастофони предимно което съм отварял и мини компоненти. Но някак не ми се струва да има има чак толкова перфектна смяна на каквото и да е без да се отличава от машината. То ясно, че после като се мине с разредител не си личи особено но пак е различна капата по форма както и по цвят. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|