| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:16 Заглавие: |
|
|
| danchev написа: | | въпроса ми беше само ако тръгна да я правя само с един индикатор какви промени трябва да се внесат. |
конкретен отговор по схемата която си дал: никакви промени, просто не слагаш единия тример и не не ползваш единия изход на операционния усилвател (спестяваш примерно VR2 , R8 и светодиода към него)
ще те изпържат на бавен огън като гледам _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
danchev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 4:28 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти sheki така и ще направя, аз за това се сетих още докато разглеждах схемата просото ми беше инетересно дали може да се избегне LM358. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 8:29 Заглавие: |
|
|
| danchev написа: | | ...ми беше инетересно дали може да се избегне LM358. |
Тази схема е в ролята на сравняващ елемент (компаратор), която в зависимост от зададеното значение с тримера(ите) и реалното значение на оборотите (напрежението от изхода на преобразователя F->U) включва светодиода.
Може да се "избегне" но тогава трябва да се сътвори нещо друго с други елементи което да изпълнява тази функция.
П.П. Как се захващате да правите каквито и да било неща след като нямате елементарните разбирания какво е това, как работи и кой елемент за какво служи  |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 11:05 Заглавие: |
|
|
Добре де , като има готови решения, що влизаш в некви филми. _________________ The Big Man |
|
|
 |
danchev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 17:40 Заглавие: |
|
|
| Защото обичам да си правя нещата за колата сам, харесва ми да се захващам с неща от които си нямам и понятие и процеса на работата с много питане и четене да си ги изяснявам. Така от магазина всеки може, но я няма тръпката. |
|
|
 |
|