| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xlr8 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 18:57 Заглавие: регулируем преобразовател на напрежение |
|
|
Господа специалисти,
имам нужда (като голяма неотложна нужда е нещо) да изработя по точна схема високоволтов 30кВ преобразувател на напрежение, който да е с регулируеми напрежение, честота и амплитуда . Тестов уред. Бихте ли ми дали схема за изпълнение.
Рових в нета, има много неща но не съм чак. Мога да запоявам да навивам траф, ей такива работи. Познанията ми по електрониса са до толкова че разпознавам обозначенията на елементите.
п.п. имам софтуерен генератор на различни сигнали с усилвател включен към компа |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 19:04 Заглавие: |
|
|
А какво ще тестваш с тези 30KV? Това са опасни напрежения и не трябва да се подценяват .. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 19:37 Заглавие: |
|
|
Също така какво е по вид това напрежение постоянно, променливо. Какъв ток трябва да може да отдава това устройство. Има ли изисквания за точност и за стабилност на напрежението. В какъв интервал трябва да може да се задава честотата.И най-важното, наистина за какво ще го използваш това. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 20:01 Заглавие: |
|
|
Браконерите тук не са на почит  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 20:57 Заглавие: Re: регулируем преобразовател на напрежение |
|
|
| xlr8 написа: | ...Мога да запоявам да навивам траф, ей такива работи. Познанията ми по електрониса са до толкова че разпознавам обозначенията на елементите...
|
Тези познания са крайно недостатъчни дори за чиракуване при специалист за разработване и изработване на исканото устройство! |
|
|
 |
xlr8 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 22:33 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | А какво ще тестваш с тези 30KV? Това са опасни напрежения и не трябва да се подценяват .. |
ще разлагам вода
Това би трябвало да са схеми на два вида преобразуватели умножители на напрежение, знакопроминлив и знакопостоянен. Те трябва да са с плавно регулируеми напрежение по възможност от най малко? до 30 киловолта и честота от 0 до 20 или повече килохерца. Захранването да е от акумулатор 12 волта или от мрежата и за двата варианта.Вероятно по-добре акумулатор за стабилна работа.
Не съм бракониер, ентусиаст съм. Моля ентусиаст да не се бърка с наивник. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 10, 2010 23:04 Заглавие: |
|
|
30 кВ + тези знания = труп в лабораторията
Или се образовай, или си купи готов уред. |
|
|
 |
xlr8 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:55 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | 30 кВ + тези знания = труп в лабораторията.... |
За там ред няма. Не се прави на пророк, утре може ти да си. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:06 Заглавие: |
|
|
От обърканите ти обяснения нищо не е ясно. Така че давай отначало, вкл. линк към теоретичната обосновка на нещата, а не свободни преразкази. Да видим тая вода каква е, колко проводимости, температура, агрегатно състояние. И каква е целта - водород и кислород за автомобилен двигател ли ще правиш? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
xlr8 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 8:56 Заглавие: |
|
|
Водорода е за кола да, на линка е цялата статия.
Ако някой ще помага може и на лични съобщения че голяма битка с негативизма нещо. Не е нужно да ползвам съвсем готова схема, ще изработя пробно устройство, докладвам, променяме и така. Трябва ми компетентна помощ.
http://new-energy21.ru/deshevyiy-vodorod/deshevyiy-vodorod-i-toplivnyiygaz-iz-vodyi-kapilyarnyim-elektroosmosom.html
На блок-схеме (рис.2) источники электрического поля 6 и 9 более подробно расшифрованы. Так, в частности, показано, что источник 6 знакопостоянного, но регулируемого по величине напряженности электрического поля, состоит из первичного источника электроэнергии 11, например, бортовой аккумуляторной батареи, подключенного по первичной цепи электропитания к высоковольтному регулируемому преобразователю напряжения 12, например, типа автогенератора Ройера, с встроенным выходным высоковольтным выпрямителем (входит в состав блока 12), присоединенным по выходу к высоковольтным электродам 5,
- това имох пред вид като знакопостоянен преобразувател
На рис.2 показана также более подробно функциональная структура и состав источника 9 второго (знакопеременного) электрического поля, а именно показано, что он состоит из первичного источника электроэнергии 14, присоединенного по силовому входу ко второму высоковольтному преобразователю напряжения 15 регулируемой частоты и амплитуды (блок 15 может быть выполнен в виде индуктивно-транзисторной схемы типа автогенератора Ройера), присоединенного по выходу к плоским электродам 8 и 8-1.
-а това знакопроменлив |
|
|
 |
|