| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 18:21 Заглавие: Лан протектор ЕТНР1 100 (неомонтана) |
|
|
Здравейте,
купих си лан протектор,за да се предпазя частично от разни пренапрежения, но когато прекарам нета през него всичко е ОК, но кокато го зануля нета изчезва Кабела минава през лан протектора после отива в рутер и след това приемам сигнала безжично с лаптоп. Въпросът ми е защо нета изчезва когато зануля протектора, не трябва ли да няма нет когато не е занулен? Ето линк към протекторите http://lan.neomontana-bg.com/lanprotector.php _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 18:26 Заглавие: |
|
|
| И в двете положения трябва да си имаш, а иначе протектора се ЗАЗЕМЯВА, а не се занулява. Как идва интернет до теб? Кабел FTP/UTP? |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 18:38 Заглавие: |
|
|
Идва ми една идея, защо ти бяга нета.Ако по някакъв начин със твойто зануляване окъсяваш захранването на усилвателите по мрежата на доставчика . Те често си пускат захранване по жила от сигналния кабел. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 18:51 Заглавие: |
|
|
?! vladimir_ki4ev - Какви са тези усилватели, които се ползват за Ethernet, че не съм ги чувал .. И какъв е този сигнален кабел ... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
Те тия "усилватели" не се хранят по тоя чифт който минава нетя  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 13:26 Заглавие: |
|
|
така е, ама протектора защитава всички чифтове
Само че чифта който е за захранване не трябва да е кримпнат във RJ-то. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 21:14 Заглавие: |
|
|
mishomvp според теб, как би трябвало да се нарече на български устройствата дет ги редят през 100 метра по трасето на мрежата.А какъв е кабела дет свързва два компа или комп и суич или два суича ?
Славчо, не си ли виждал изпълнения от сорта (тая усукана двойка тука я нема дай ще я смениме с оная)? Та накрая, кое е заземено и кое не ... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 21:20 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | така е, ама ..... |
Има няколко типа:
- защита на всички чифтове както каза колегата. Те се използват предимно за гигабит.
- защита на 1-2,3-6. А другите са или към маса или никъде не са вързани.
- защита на 1-2,3-6. А другите пак са защитени но от 90V на горе...
- защита на 1-2,3-6. А другите са директно.
И вече според модела и марката имат различна степен на ефективност.
По темата : Има някой протектори който извода за заземление може да е директно (както на 99% от протекторите) или през 10nF / 2kV кондензатор. Но тогава намаля ефективноста! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 21:49 Заглавие: |
|
|
И защо ти е този протектор, щом рутера предава безжично към лаптопа пренапрежения не се предават wireless или си се загрижил за рутера.
Ползвам подобен протектор ЕТНР1-330 (с два разрядника) за кабелен интернет и заземителната му жичка съм я закачил за занулителния проводник на разклонителя в който е включен компютъра и досега нямам проблеми. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 22:00 Заглавие: |
|
|
Я кажи от къде Ти идва нета, че се сетих една простотия която бях видял на конкурентна фирма.. А потребителя аз му бях продал PC то и му бяха пуснали по свободните чифтове напрежението от магистралата ( не ми стана ясно защо ). И протектора беше от типа "свободните чифтове към заземяване и на късо" .  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|