Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Н.Ч усилвател 100 W. с ОУ 741
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Embarassed добре бравос на вас не разбрах схемата с вда нпн 3055 абсолютно безгрешна ли е защото при мен не тръгна от първия път и от втория и... Embarassed
друго което не ми е ясно абсолютно всякъв 741 ли става защото аз пробвах с 14 крачета и сега мисля да повторя с руски 8 краков
а? Idea Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Aми стига да не е 741С (който е със занижени параметри) би трябвало да стане, дори пробвай със К140УД7. Моите стъпала са всичките със пластмасов корпус. Едното е със 8 краков ОУ другите 3 са със 14 краков, а на баща ми усилвателя е със метални корпуси.
Ако можеш прати снимките и на [email protected] да ги видя, че нямам връзка с дата.бг Crying or Very sad
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Dalgia написа:
снимал съм как съм го направил ако искаш ще го пратя да видиш.

oooo aма моя радиатор е мнооооого по-малък, как няма да прегряват транзисторите Laughing
Иначе другите стъпала са със много големи, (те пък почти не топлят)
ама единя е 100x250 mm просто ще се наложи по-голям да използвам.
схемата със 2N3055 си е напълно вярна, едно от стъпалата е по нея направено, другото с малкия радиатор е пак с еднотипни, но са 2Т7536 (PNP) и диода е в долното рамо.
Върнете се в началото
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:
Embarassed добре бравос на вас не разбрах схемата с вда нпн 3055 абсолютно безгрешна ли е защото при мен не тръгна от първия път и от втория и... Embarassed
друго което не ми е ясно абсолютно всякъв 741 ли става защото аз пробвах с 14 крачета и сега мисля да повторя с руски 8 краков
а? Idea Rolling Eyes

Схемата съм я правил с всакакви ОУ 7/14 крака , кръгъл корпус винаги става.Единствено в зависимост от ОУ съпротивленията за тока на покой са различни(зависи и от транзисторите на кой производител са)Правил съм я и с различни от 2N3055 пак става.Поради тези причини ресисторите
съм ги заменил с тримери 500ом за по лесна настройка.Както писах по нагоре съм сглобил всички необходими блокове на един усилвател с дистанционен контрол(предусилвател, тонкорекций с баланс , усилване с въртящо се копче Very Happy ) Причината поради която не го използвам е , че при мен напрежението зимата стига до 155V Sad а мощноста на тази схема силно се влияе от напрежението.При желание ще пратя всичко което съм направил на някой да гопобликува(TiRex) Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Аве аз ще взема да я направя тази схема, но за +-55В дали ще работи сностно да не покаже какво има в чипа Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

гледай да му идат на него 15-17 волта тогава няма опастност за него, но за това възбуждане при високо напрежение не ми е ясно защо се получава и то ако не свири 10тина мин. усилвателя Rolling Eyes дали ще стане с малки кондензатори В-С ?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 8:44    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
гледай да му идат на него 15-17 волта тогава няма опастност за него, но за това възбуждане при високо напрежение не ми е ясно защо се получава и то ако не свири 10тина мин. усилвателя Rolling Eyes дали ще стане с малки кондензатори В-С ?
не се шашкаи народе тази схема ми беше първата с подмяна на транзистори и някои елементи сам я изпитвам на захранване +-80в
така че тука вече не говориме за 20-30в. а за 200 и нагоре Laughing
свири добре а защтита ако толкова ви трябва тя пук е толкова лесна за изпълнение слагате 2 сапротижления в захранването на транзисторите още 2 транзитора и 2 сапротижления и готово Shocked
и махнете тези диоди сложете на ОУ ценери на 14в иначе с тия допотопни диоди при повишаване на захранването гори О.У.
е оспех господа схемата работи добре макар да не вдухва много доверия Laughing
[email protected]
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Да сменя термокомпенсиращите диоди с ценерови ? В права посока ли да ги свържа ? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes не ми станаха ясни идеята и смисъла.
А и друго : KD 503 пробвай руския К140УД7 е 741 ама изводите са разменени, бяха подредени в обратна посока Exclamation
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Юли 05, 2005 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

ае банда някой да е разработил платка за това чудо
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 05, 2005 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

IGBT написа:
ае банда някой да е разработил платка за това чудо

http://selectronics.hit.bg/docs/N4U-741.doc
в този документ автора е дал и печатна платка.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 8 от 10

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети