|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 21:30 Заглавие: |
|
|
| mvz трансформатора в трафопостовете в България са със заземен звезден център на страна ниско напрежение към консуматорите. И то директно заземен с преходно съпротивление до 4ома на заземителя. От този звезден център ти идва нулата до теб. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 22:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Нямам намерение да споря с варненски майстор. |
Не мисля, че тук е място за спор, а по скоро за обмяна на опит и мнения (в никакъв случай не твърдя, че моите са безгрешни).А това което си посочил като "за обща култура", с нищо не противоречи на това което аз съм писал по темата или по точно, че обединението на нулев и защитен проводник преди ДТЗ не обезсмисля системата. Нещо повече - това дори се практикува там където позволява и допълнително подобрява защитата. Как според теб би се отразил капацитета между нулев и защитен проводник на цялата национална мрежа и какъв би бил потенциала между тях, измерен примерно в Бургаз, ако единствената връзка помежду им е само в Козлодуй.
Просто трябва малко по внимателно да четем писаното и да мислим преди да пишем.
И без друго, вече доста оспамихме темата и се чудя как все още няма катинар, така че аз бях дотук. |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 13, 2010 6:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | обединението на нулев и защитен проводник преди ДТЗ не обезсмисля системата. |
За да е ефективна дефектно-токовата защита,потенциала между нулевия и заземителния проводник не трябва да е 0.А като се обединят преди нея,се получава точно това.И имаш вече не три,а двупроводна инсталация.А линка беше за обща култура на всеки интересуващ се.
Извинявам се,ако съм те засегнал с нещо! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|