Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за контур Фаза - Нула(защитен проводник)?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 12, 2010 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

mvz трансформатора в трафопостовете в България са със заземен звезден център на страна ниско напрежение към консуматорите. И то директно заземен с преходно съпротивление до 4ома на заземителя. От този звезден център ти идва нулата до теб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 12, 2010 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Нямам намерение да споря с варненски майстор.

Не мисля, че тук е място за спор, а по скоро за обмяна на опит и мнения (в никакъв случай не твърдя, че моите са безгрешни).А това което си посочил като "за обща култура", с нищо не противоречи на това което аз съм писал по темата или по точно, че обединението на нулев и защитен проводник преди ДТЗ не обезсмисля системата. Нещо повече - това дори се практикува там където позволява и допълнително подобрява защитата. Как според теб би се отразил капацитета между нулев и защитен проводник на цялата национална мрежа и какъв би бил потенциала между тях, измерен примерно в Бургаз, ако единствената връзка помежду им е само в Козлодуй.
Просто трябва малко по внимателно да четем писаното и да мислим преди да пишем.
И без друго, вече доста оспамихме темата и се чудя как все още няма катинар, така че аз бях дотук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Сря Яну 13, 2010 6:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
обединението на нулев и защитен проводник преди ДТЗ не обезсмисля системата.

За да е ефективна дефектно-токовата защита,потенциала между нулевия и заземителния проводник не трябва да е 0.А като се обединят преди нея,се получава точно това.И имаш вече не три,а двупроводна инсталация.А линка беше за обща култура на всеки интересуващ се.
Извинявам се,ако съм те засегнал с нещо!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети