|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Яну 16, 2010 23:27 Заглавие: |
|
|
Чек да видим дали ще тръгне  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 11:54 Заглавие: |
|
|
Покажи схемата по която ще го реализираш , трябва да направиш драйверно стъпало за ключовия транзистор /в описанието на UC3842 ще го намериш/ ,съвсем просто е за реализиране.За индуктивност можеш да ползуваш тороид от АТХ /те са за 40кНz или първичната намотка на импулсния трансформатор /другите разкачи/. Предвид широкия диапазон на изх. напрежения захранването на 3842 трябва да бъде независимо от изходното /направи го линейно през резистор ,можеш да сложиш и Ценерови диоди и транзистор това напрежение ще се приложи върху първичната намотка на драйверния трансформатор направи го около 18Волта. Внимавай ,ако ключ. транзистор дефектира товара ще попадне под напрежение 150Волта.При опитите ползвай предпазни очила и каска . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 15:31 Заглавие: |
|
|
За дросела не бях се сещал от АТХ траф... то аз имам мисля, че доста то от маркови захранвания. Иначе захранването на чипа ще е с отделна намотка /грец/филтрация/стабилизатор. Ами мисля по схемата която дадох по на пред да го правя. За мощните транзистори по 2 N и 2 П . Покъсно ако остане време ще я нарисувам. Само да го подкарам коректно.. Ако трябва ще му сложа 3-4 2ики транзистори за да намаля риска от претоварване и гърмежи в изхода. А м/у другото си мисля една защита много проста и ефективна но малко няма да е удобно за работа ( ако не се направи със стерео потенциометър). Един компаратор да следни изходното напрежение който да може да му се задава входното през променслив делител. И ако е "наред" пукса през реле напрежение към товара. НО стерео потенциометрите имат известни разлики и малко няма да е надежно с тях и трябва 2 моно... но от там идва неудобството да въртиш единия за толкова колкото искаш, а после с другия да си го пуснеш.... Поне ще ми е мир на главата . А аз очила почнах да ползвам след като един електролитен реши да ме изпатка в челото .
п.п. Освен това ще се регулира до 120В, а на схемата ще влиза 146-155В ( според натоварването толкова показа измерването ) и като има предпазител и варистор + TVS след транзисторите .. ако те пробият следва максималното напрежение от 120 да достигне примерно 150... е тогава варистора и ТVS а ще си изиграят ролята . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|